Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bönlasagne med spenat och zucchini

Vegolasagne med liten arbetsinsats. Blanda ihop bönor, morot, zucchini och spenat. Addera krämig crème fraiche och syrlig och söt tomatsås. Sedan är det bara att börja varva! Bönlasagnen får intressanta texturbrytningar från bönorna, pastan och löken.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Lägg i en stor bunke.
  3. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Riv moroten. Skär zucchinin i små tärningar. Grovhacka spenaten.
  4. Lägg alla grönsaker i bunken. Tillsätt crème fraiche (spar lite av crème fraichen till översta lagret), krossade tomater och basilika. Krydda med salt och peppar. Blanda väl.
  5. Täck bottnen på en smord ugnssäker form, ca 30 x 25 cm, med 4 lasagneplattor (för 4 port). Varva bönröra och resten av plattorna. Avsluta med bönröran. Klicka på resten av crème fraichen och toppa med osten. Ställ in i mitten av ugnen 35–40 minuter.
  6. Till servering: Strö över basilika vid servering.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, lagrad rivost och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 2 påsar babyspenat (à 65 g)
  • 5 dl crème fraiche (34%)
  • 1 förp krossade tomater (à 400 g)
  • 2 dl hackad basilika
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk nymalen peppar
  • 12 lasagneplattor
  • 50 g riven ost
  • smör (till att smöra formen)
Till garnering
  • basilika
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 4198 kJ / 1003 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept