Vegolasagne med liten arbetsinsats. Blanda ihop bönor, morot, zucchini och spenat. Addera krämig crème fraiche och syrlig och söt tomatsås. Sedan är det bara att börja varva! Bönlasagnen får intressanta texturbrytningar från bönorna, pastan och löken.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2017
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, lagrad rivost och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Brittmarie
12/3/2020Brukar ta i sambal okej eller annan chili. Passar alla även inbitna köttätare. Supergod.
Eleonora
10/4/2020Smått tråkigt kryddad. Men annars godishuset lätt att laga :)
Hillevi
7/6/2020Perfekt vardagsrecept. Brukar dock göra en riktig tomatsås som bas, alltså fräsa lök och morötter, tillsätta krossade tomater mm (örter, lite vinäger, en nypa socker osv) och låta koka ihop åtminstone 10-15 min innan jag tillsätter creme fraiche, bönor, zucchini och spenat. Brukar bli 8 portioner för mig, alltså närmare 500 kcal/portion än 1000. Funkar också fint att använda lätt-creme fraiche istället för fet :)