Vegolasagne med liten arbetsinsats. Blanda ihop bönor, morot, zucchini och spenat. Addera krämig crème fraiche och syrlig och söt tomatsås. Sedan är det bara att börja varva! Bönlasagnen får intressanta texturbrytningar från bönorna, pastan och löken.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, lagrad rivost och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott
Anneli
2023-01-30Detta recept var väldigt gott! Nästa gång kommer jag dock att ha ännu mer créme fraiche för att få det mer såsigt.
Melanie
2022-10-24Använder detta receptet som bas och kan byta ut bönor/grönsaker/kryddor till det jag har hemma men blir alltid gott!
Vendela
2021-11-16