Bönlasagne med spenat och zucchini
Vegolasagne med liten arbetsinsats. Blanda ihop bönor, morot, zucchini och spenat. Addera krämig crème fraiche och syrlig och söt tomatsås. Sedan är det bara att börja varva! Bönlasagnen får intressanta texturbrytningar från bönorna, pastan och löken.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
Till garnering
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche, ost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, enkelt och perfekt som lunchmat att värma i mikron.
Catarina
2024-09-033 tsk salt var lite väl, 1.5-2 tsk hade räckt gott och väl. Annars riktigt god! Stek zucchinin, löken och morötterna så höjer man det en nivå ytterligare!
Axel
2024-09-02Gott och enkelt! Ta en stor lasagneform och krydda gärna lite extra.
Sara
2024-09-01