Bönlasagne med spenat och zucchini

225
19
Bönlasagne med spenat och zucchini

Vegolasagne med liten arbetsinsats. Blanda ihop bönor, morot, zucchini och spenat. Addera krämig crème fraiche och syrlig och söt tomatsås. Sedan är det bara att börja varva! Bönlasagnen får intressanta texturbrytningar från bönorna, pastan och löken.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Bönlasagne med spenat och zucchini

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
1 zucchini (à ca 300 g)
2 påsar babyspenat (à 65 g)
5 dl crème fraiche (34%)
1 förp krossade tomater (à 400 g)
2 dl hackad basilika
3 tsk salt
1 tsk nymalen peppar
12 lasagneplattor
50 g riven ost
smör (till att smöra formen)

Till garnering

basilika

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, lagrad rivost och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

225

Kommentarer

Vendela

2021-11-16

Använder detta receptet som bas och kan byta ut bönor/grönsaker/kryddor till det jag har hemma men blir alltid gott!

Nina

2021-10-13

God, men behöver en del extra fraiche och kryddor för att bli tillräckligt såsig och smakrik. Vore nog bra att steka zucchinin först.

Brittmarie

2020-12-03

Brukar ta i sambal okej eller annan chili. Passar alla även inbitna köttätare. Supergod.

Näringsvärde per portion

Energi 4198 KJ / 1003 kCal
Fett 53 g
Salt 6.75 g
Kolhydrater 87 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden