Krämig spenat- och böngryta med curry
En färggrann gryta med smaker som vitlök, chili och curry. Går snabbt att laga en vardagskväll när det är lite brådis. Serveras med ris och tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller potatis
Gryta
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
200 g färsk spenat
ca 2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipulver
1/2 msk curry
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2697 KJ / 644 kCal
Fett33 g
Salt2.2 g
Kolhydrater61 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Serverade med kokt potatis. Ökade på vitlök och fr a curry. 1 hel buljongtärning. Mosade bönorna innan jag lade ner dem i grytan.
Elin
2024-11-18Serverade med potatis, lite extra matlagningsgrädde och la i tomaterna i grytan 😁
Malin
2024-11-14