Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fänkålskryddade laxspett

Enkelt och gott recept på fånkålskryddade laxspett i ugn. Du tärnar laxfilé och trär upp på spett. Krydda med fänkål, salt och peppar och tillaga fisken i ugnen. Snabblagat, nyttigt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Stöt fänkålen grovt i en mortel.
  3. Skär laxen i tärningar. Trä upp på spett. Krydda runt om med fänkål, salt och peppar.
  4. Lägg spetten på en bakpappersklädd plåt och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 800 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer