Fänkålsstekt torsk med äppelsallad
Fänkålsstekt torsk med äppelsallad är ett nytänkande och mättande recept. Torsken kryddas med fänkål innan den steks färdigt i ugnen. Till äppelsalladen tärnas äpple som blandas med tunn fänkål. För att addera ytterligare smak tillsätts apelsinsaft och honung. Servera med saftig torsk och en rivig pepparrotskräm.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
Torsk
600 g torskfilé
1 msk fänkålsfrön
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
1 tsk olja
Äppelsallad
1 grönt äpple
1 fänkål
1/2 apelsin (pressad saft)
2 msk olja
1 msk honung
salt
peppar
20 g dill
Pepparrotskräm
2 msk riven pepparrot
2 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2613 KJ / 622 kCal
Fett30 g
Salt2.9 g
Kolhydrater50 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott! Inga-Lill
Ingalill
2020-05-12Hej Cecilia! Vad kul att höra! Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-07-23Så himla gott! Har gjort detta ett par gånger nu!
Cecilia
2015-07-22