Fänkålsstekt torsk med äppelsallad

18
3
Fänkålsstekt torsk med äppelsallad

Fänkålsstekt torsk med äppelsallad är ett nytänkande och mättande recept. Torsken kryddas med fänkål innan den steks färdigt i ugnen. Till äppelsalladen tärnas äpple som blandas med tunn fänkål. För att addera ytterligare smak tillsätts apelsinsaft och honung. Servera med saftig torsk och en rivig pepparrotskräm.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015

Fänkålsstekt torsk med äppelsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g färskpotatis

Torsk

600 g torskfilé
1 msk fänkålsfrön
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
1 tsk olja

Äppelsallad

1 grönt äpple
1 fänkål
1/2 apelsin (pressad saft)
2 msk olja
1 msk honung
salt och peppar
20 g dill

Pepparrotskräm

2 msk riven pepparrot
2 dl smetana

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Ingalill

2020-05-12

Väldigt gott! Inga-Lill

Redaktionen

2015-07-23

Hej Cecilia! Vad kul att höra! Hälsningar, Veronica

Cecilia

2015-07-22

Så himla gott! Har gjort detta ett par gånger nu!

Näringsvärde per portion

Energi 2613 KJ / 622 kCal
Fett 30 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 50 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden