Fänkål- och äppelslaw med krispig torsk
Laga mer mat med äpple! En krämig och fräsch sallad med hyvlat sötsyrligt äpple, fänkål och dill passar utmärkt ihop med krispigt panerad torskrygg. En rätt för både vardag och fest.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
Fänkål- och äppelslaw
2 msk majonnäs
1/2 dl matyoghurt (10%)
2 tsk finrivet citronskal
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 fänkål (à ca 300 g)
2 msk färskpressad citronjuice
1 sötsyrligt äpple (gärna Discovery)
1/2 dl plockad dill
Torsk
500 g torskrygg
1/2 tsk salt
3/4 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
rapsolja (till stekning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1774 KJ / 423 kCal
Fett18 g
Salt2.2 g
Kolhydrater32 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt lätt att göra lite festligt på vardags vis sätt typ Gott.
Håkan
2023-03-08Supergott och enkelt. Det kommer jag att laga fler gånger, sa frun 😉
Lars
2023-02-12Gott och supersnabbt. En perfekt lite lättare vardagsmiddag
Susann
2021-08-25