Fänkål- och äppelslaw med krispig torsk

29
1 Klimatsmart
Fänkål- och äppelslaw med krispig torsk

Laga mer mat med äpple! En krämig och fräsch sallad med hyvlat sötsyrligt äpple, fänkål och dill passar utmärkt ihop med krispigt panerad torskrygg. En rätt för både vardag och fest.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Fänkål- och äppelslaw med krispig torsk

Ingredienser

4 portioner

Fänkål- och äppelslaw

2 msk
majonnäs
1/2 dl
matyoghurt (10%)
2 tsk
finrivet citronskal
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
1
fänkål (à ca 300 g)
2 msk
färskpressad citronjuice
1
sötsyrligt äpple (gärna Discovery)
1/2 dl
plockad dill

Torsk

500 g
torskrygg
1/2 tsk
salt
3/4 dl
vetemjöl
1
ägg
2 dl
panko (asiatiskt ströbröd)
-
rapsolja (till stekning)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix och glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentar

Susann

2021-08-25

Gott och supersnabbt. En perfekt lite lättare vardagsmiddag

Näringsvärde per portion

Energi 1774 KJ / 423 kCal
Fett 18 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 32 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept