Krispiga blomkålsvingar – bang bang cauliflower

2
0
Krispiga blomkålsvingar – bang bang cauliflower

Krispig och god blir blomkålen när den först doppas i en mjöl- och mjölkblandning och därefter i panko. Tillaga blomkålsbuketterna i ugnen och servera sedan de krispiga blomkålsvingarna med chilisås, röd peppar och salladslök.

Krispiga blomkålsvingar – bang bang cauliflower

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk paprikapulver
1 1/2 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 blomkål (à ca 800 g)
3 dl panko

Chilisås

1 dl sweet chilisås
1 tsk srirachasås
1 lime (skal och saft)

Topping

1 röd peppar (chili)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 msk sesamfrön

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1611 KJ / 384 kCal
Fett 6 g
Salt 3 g
Kolhydrater 66 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden