Krispiga blomkålsvingar – bang bang cauliflower

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Krispiga blomkålsvingar – bang bang cauliflower

Krispig och god blir blomkålen när den först doppas i en mjöl- och mjölkblandning och därefter i panko. Tillaga blomkålsbuketterna i ugnen och servera sedan de krispiga blomkålsvingarna med chilisås, röd peppar och salladslök.

Krispiga blomkålsvingar – bang bang cauliflower

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk paprikapulver
1 1/2 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 blomkål (à ca 800 g)
3 dl panko

Chilisås

1 dl sweet chilisås
1 tsk srirachasås
1 lime (skal och saft)

Topping

1 röd peppar (chili)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 msk sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1611 KJ / 384 kCal
Fett6 g
Salt3 g
Kolhydrater66 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Pankobakade bönor med chili- och limeyoghurt
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatiskroketter med saffran och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad kronärtskocka
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad halloumi
Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade lökringar med panko
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampkroketter med vitlökskräm
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga