Krispiga blomkålsvingar – bang bang cauliflower
Krispig och god blir blomkålen när den först doppas i en mjöl- och mjölkblandning och därefter i panko. Tillaga blomkålsbuketterna i ugnen och servera sedan de krispiga blomkålsvingarna med chilisås, röd peppar och salladslök.
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk paprikapulver
1 1/2 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 blomkål (à ca 800 g)
3 dl panko
Chilisås
1 dl sweet chilisås
1 tsk srirachasås
1 lime (skal och saft)
Topping
1 röd peppar (chili)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1611 KJ / 384 kCal
Fett6 g
Salt3 g
Kolhydrater66 g
Protein12 g
Kommentarer