Krispiga haricots verts med potatissallad
Okej, lyssna på detta: pankofriterade haricots verts med en krämig potatissallad. Visst börjar det vattnas i munnen? Att panera grönsakerna är ett fantastiskt sätt att tillsätta det där lilla krispet som ibland kanske saknas i tuggan. Addera lite fräschör med både dill och citron, och du har en ny kvällsfavorit där hemma!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2020
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g delikatesspotatis
125 g rädisor
1/2 påse salladslök (à 125 g)
20 g färsk dill
2 dl smetana
1/2 msk dijonsenap
salt
peppar
Haricots verts
2 förp färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
1/2 dl vetemjöl
3 ägg
2 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 dl riven prästost
Till servering
1 citron
1 kruka röd/grön sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2118 KJ / 649 kCal
Fett30 g
Salt1.5 g
Kolhydrater72 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska det vara salladsärtor eller salladslök? Står olika bland ingredienser och i receptet.
Gunilla
2020-09-22Hej Gunilla! Det ska vara salladslök. Tack för att du uppmärksammade det för oss, vi har nu korrigerat det i gör så här texten. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-24Det var jättegott, men det tar mer än 30 minuter!
Ida
2020-06-17Tack Ida! Vi håller med och har ökat upp till under 45 min. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-18