UNDER 45 MIN | Medel

Krispiga haricots verts med potatissallad

Okej, lyssna på detta: pankofriterade haricots verts med en krämig potatissallad. Visst börjar det vattnas i munnen? Att panera grönsakerna är ett fantastiskt sätt att tillsätta det där lilla krispet som ibland kanske saknas i tuggan. Addera lite fräschör med både dill och citron, och du har en ny kvällsfavorit där hemma!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatissallad: Tvätta eller skala och dela potatisen. Koka potatisen. 
  3. Ansa och skiva rädisorna och salladslöken.
  4. Hacka dillen och blanda den med smetanan och senapen, smaka av med salt och peppar.
  5. Haricots verts: Skölj bönorna. Häll upp mjöl, uppvispade ägg och panko blandad med osten på tre olika tallrikar. Vänd bönorna först i mjölet sedan äggsmeten och sist i pankoblandningen.
  6. Lägg bönorna på ett bakplåtspapper på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 8 minuter.
  7. Potatissallad: Häll av potatisen och låt den ånga av. Blanda potatisen med smetanan, rädisor och salladslök.
  8. Till servering: Skär citronen i klyftor och dela på salladen.
  9. Servera potatissalladen med bönor, citronklyftor och sallad.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd. Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Koka dillstjälkarna tillsammans med potatisen.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatissallad
  • 900 g delikatesspotatis
  • 125 g rädisor
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 20 g färsk dill
  • 2 dl smetana
  • 1/2 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
Haricots verts
  • 2 förp färska haricots verts (à 150 g)
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 dl riven prästost
Till servering
  • 1 citron
  • 1 kruka röd/grön sallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2118 kJ / 649 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept