Falukorvslåda

En god klassiker finner du i detta recept på falukorvslåda. Fyll korven med purjolök och gul lök före du häller över en mumsig blandning av bland annat senap, grädde och saltgurka som toppas med ost. Ät gärna korvlådan ihop med potatispuré eller ris.

Ingredienser
4 portioner
800 g falukorv
1 liten purjolök
1 stor gul lök
1/2 dl svensk senap
1/2 dl dijonsenap
2 dl vispgrädde
1 dl matyoghurt (8%)
1 dl ketchup
1 knippe hackad persilja
1 dl tärnad saltgurka
salt
peppar
200 g riven lagrad grevéost
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Löken var inte färdig, skippade mycket av det som stod till såsen, körde på senap, ketchup, créme fraiche, grädde, salt och peppar.
Fredrik
2021-05-22Löken blir inte klar på 20 minuter. Det är ju ganska mycket lök, vilket är i och för sig är gott men inte nästan rå lök. Gula löken bör för stekas, och jag tycket det fattas något i "geggan", så gör jag detta igen skall jag exprementera. Barnen tyckte det var starkt med senapen.
Jessica
2010-11-04