Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Falukorvslåda

En god klassiker finner du i detta recept på falukorvslåda. Fyll korven med purjolök och gul lök före du häller över en mumsig blandning av bland annat senap, grädde och saltgurka som toppas med ost. Ät gärna korvlådan ihop med potatispuré eller ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär ett snitt på längden igenom halva korven. Lägg den i en ugnssäker form.
  3. Skölj purjolöken och skala löken. Hacka lökarna. Fyll korven med löken.
  4. Blanda senap, dijonsenap, grädde, yoghurt, ketchup, persilja och saltgurka i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över korven. Strö över osten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter tills rätten är gyllenbrun. Servera rätten med potatispuré eller kokt ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g falukorv
  • 1 liten purjolök
  • 1 stor gul lök
  • 1/2 dl svensk senap
  • 1/2 dl dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl matyoghurt (8%)
  • 1 dl ketchup
  • 1 knippe hackad persilja
  • 1 dl tärnad saltgurka
  • salt och peppar
  • 200 g riven lagrad grevéost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?