Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Varma ajvar- och fetabröd

Varma ajvar- och fetabröd passar utmärkt som aptitretare eller som förrätt. Gratinera bara bröden tillsammans med en röra av ajvar relish, fetaost och oregano och sedan är de färdiga att serveras!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär bröden i sneda skivor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  3. Blanda ajvar relish och fetaost i en skål. Fördela röran på bröden. Gratinera i ugnen tills bröden fått färg, ca 5 minuter. Garnera med färsk oregano.

För alla

Läs noga innehållet i ajvar relish, i övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri baguette.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 minibaguetter
  • 1/2 dl ajvar relish
  • 100 g fetaost (helst gjord på fårmjölk)
  • färsk oregano
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?