Vit kebabsås
Vit kebabsås är supergott och ett måste till kebaben. Att dessutom göra kebabsåsen själv är enkelt och snabbt fixat. Du rör enkelt ihop den av vanliga ingredienser, där vitlöken och yoghurten är viktiga smaksättare. Såsen passar också bra att servera till pizza och sallader.
Ingredienser
4 portioner
1 - 2 vitlöksklyftor
1 dl majonnäs
2 dl grekisk yoghurt (10%)
1 tsk flytande honung
1 1/2 msk vatten
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi931 KJ / 223 kCal
Fett21 g
Salt1.6 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g
Kommentarer
God! Rekommenderar att ha i ca. 1,5 tsk kebabkrydda också om man har det hemma. Det gör såsen ännu godare.
Linnea
2024-08-09Otippat god och smakar ”kebabsås”. Förstår inte riktigt hur men ett superrecept
Camilla
2024-08-03