Vit kebabsås
Vit kebabsås är supergott och ett måste till kebaben. Att dessutom göra kebabsåsen själv är enkelt och snabbt fixat. Du rör enkelt ihop den av vanliga ingredienser, där vitlöken och yoghurten är viktiga smaksättare. Såsen passar också bra att servera till pizza och sallader.
Ingredienser
4 portioner
1 - 2 vitlöksklyftor
1 dl majonnäs
2 dl grekisk yoghurt (10%)
1 tsk flytande honung
1 1/2 msk vatten
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi931 KJ / 223 kCal
Fett21 g
Salt1.6 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g
Kommentarer