UNDER 30 MIN | Enkel

Röd kebabsås

Här har ni receptet på en god kebabsås! Den röda välkända såsen som du enkelt kan göra själv är det självklara valet för dagar när kebabspetten trängs på grillen. Duka fram en god sallad, lite pitabröd och du har en riktigt god middag att se fram emot.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skiva chilin fint. Skala och skiva vitlöken fint.
  2. Fräs grönsakerna i oljan, tillsätt spiskummin och tomatpuré, fräs ytterligare en halv minut. Häll på vatten och krossad tomat. Låt det sjuda i 10 minuter.
  3. Tillsätt socker och vinäger. Smaksätt med salt.
  4. Mixa såsen slät med en stavmixer.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 gul lök
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 143 kJ / 34 kCal