Kryddig kebabpytt
Servera kebab på ett lite nytt sätt, som dessutom är både enkelt och gott – nämligen i en pyttipanna! Stek kebabkött tillsammans med tärnad potatis och lök och servera med valfri kebabsås och feferoni.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
4 portioner
800 g fast potatis
1 stor gul lök
3 msk olivolja eller smör
1 tsk cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
ca 500 kebab
1/2 dl finhackad bladpersilja
8 st feferoni
1 dl kebabsås , röd eller vit eller båda
1/2 tsk salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i kebabsåserna.Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri kebabsås.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri kebabsås.
Gör äggfri: uteslut vit kebabsås eller gör egen kebabsås med äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
I frysdisken finns färdig tärnad potatis.
En tomatsallad med lök är gott att servera till, gärna med lite tahini ringlad ovanpå.
En tomatsallad med lök är gott att servera till, gärna med lite tahini ringlad ovanpå.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2681 KJ / 641 kCal
Fett40 g
Salt3.7 g
Kolhydrater46 g
Protein23 g
Kommentar
Använd fryst potatis
Christina
2024-08-22