Kryddig kebabpytt

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Kryddig kebabpytt

Servera kebab på ett lite nytt sätt, som dessutom är både enkelt och gott – nämligen i en pyttipanna! Stek kebabkött tillsammans med tärnad potatis och lök och servera med valfri kebabsås och feferoni.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Kryddig kebabpytt

Ingredienser

4 portioner
800 g  fast potatis
1   stor gul lök
3 msk  olivolja eller smör
1 tsk  cayennepeppar
2 tsk  paprikapulver
ca 500   kebab
1/2 dl  finhackad bladpersilja
8 st  feferoni
1 dl  kebabsås , röd eller vit eller båda
1/2 tsk  salt
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i kebabsåserna.Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri kebabsås.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri kebabsås.
Gör äggfri: uteslut vit kebabsås eller gör egen kebabsås med äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

I frysdisken finns färdig tärnad potatis.
En tomatsallad med lök är gott att servera till, gärna med lite tahini ringlad ovanpå.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Använd fryst potatis

Christina

2024-08-22

Näringsvärde per portion

Energi2681 KJ / 641 kCal
Fett40 g
Salt3.7 g
Kolhydrater46 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Kebabpizza
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabtallrik
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabrulle
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabgifflar
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gyrosrulle med pommes frites
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falukorvskebab
Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga