Om det är något som slår en rå falukorvsbit så är det denna gryta! Basen görs på passerade tomater, crème fraiche och vitlök. Sötma tillförs från rödlöken som också vänds ner, och självklart ska stekt falukorv ned i grytan! Serveras med matvete och lite sallad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
17 2020
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Agnieszka
2/15/2021Jättegott och så himla enkelt och snabbt att lagga. Vi kryddar det ibland med lite chilli, bara för att vi gillar det, men inget som är nödvändigt för att det ska smaka gott.
Sten
5/1/2020Hade inte ätit matvete förut. Fint recept med goda smaker. Men hur kaloririkt är det att ha vete i maten?
Redaktionen ICAse
5/4/2020Hej Sten! Du kan se näringsvärden för detta recept under rubriken "Näringsvärde" och klicka på "Visa mer". Läs gärna på matveteförpackningen för kalorier i bara matvetet. Kul att du gillade receptet! Hälsningar Elina