UNDER 30 MIN | Medel

Falukorvsgryta med matvete

Om det är något som slår en rå falukorvsbit så är det denna gryta! Basen görs på passerade tomater, crème fraiche och vitlök. Sötma tillförs från rödlöken som också vänds ner, och självklart ska stekt falukorv ned i grytan! Serveras med matvete och lite sallad. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i klyftor. Skär falukorven i stavar och stek dem oljan i en stekpanna tillsammans med löken. Pressa i vitlöken och häll i passerade tomater och crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Låt koka upp och sjuda ca 8 minuter.
  2. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Hacka persiljan och vänd ner i grytan.  
  4. Till servering: Skär salladen i bitar och servera till matvetet och korvgrytan.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 550 g falukorv
  • 1 tsk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 4 port matvete
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Till servering
  • 1 kruka sallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3210 kJ / 762 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept