Falukorvsgryta med matvete

10
2
Falukorvsgryta med matvete

Om det är något som slår en rå falukorvsbit så är det denna gryta! Basen görs på passerade tomater, crème fraiche och vitlök. Sötma tillförs från rödlöken som också vänds ner, och självklart ska stekt falukorv ned i grytan! Serveras med matvete och lite sallad. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020

Falukorvsgryta med matvete

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
550 g
falukorv
1 tsk
olja
1
vitlöksklyfta
1/2
förp passerade tomater (à 500 g)
2 dl
crème fraiche
-
salt
-
peppar
4
port matvete
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)

Till servering

1
kruka sallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Agnieszka

2021-02-15

Jättegott och så himla enkelt och snabbt att lagga. Vi kryddar det ibland med lite chilli, bara för att vi gillar det, men inget som är nödvändigt för att det ska smaka gott.

Sten

2020-05-01

Hade inte ätit matvete förut. Fint recept med goda smaker. Men hur kaloririkt är det att ha vete i maten?

Redaktionen ICAse

2020-05-04

Hej Sten! Du kan se näringsvärden för detta recept under rubriken "Näringsvärde" och klicka på "Visa mer". Läs gärna på matveteförpackningen för kalorier i bara matvetet. Kul att du gillade receptet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3210 KJ / 762 kCal
Fett 47 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 57 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept