Falukorvsgryta med matvete
Om det är något som slår en rå falukorvsbit så är det denna gryta! Basen görs på passerade tomater, crème fraiche och vitlök. Sötma tillförs från rödlöken som också vänds ner, och självklart ska stekt falukorv ned i grytan! Serveras med matvete och lite sallad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
550 g falukorv
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 förp passerade tomater (à 500 g)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
4 port matvete
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Till servering
1 kruka sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3210 KJ / 762 kCal
Fett47 g
Salt3.8 g
Kolhydrater57 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, enkel att laga och dessutom billig vardagsmat 👌🏻 5x 🌟
Kinga
2023-01-21Jättegott och så himla enkelt och snabbt att lagga. Vi kryddar det ibland med lite chilli, bara för att vi gillar det, men inget som är nödvändigt för att det ska smaka gott.
Agnieszka
2021-02-15Hade inte ätit matvete förut. Fint recept med goda smaker. Men hur kaloririkt är det att ha vete i maten?
Sten
2020-05-01Hej Sten! Du kan se näringsvärden för detta recept under rubriken "Näringsvärde" och klicka på "Visa mer". Läs gärna på matveteförpackningen för kalorier i bara matvetet. Kul att du gillade receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-04