UNDER 30 MIN | Medel

Kyckling i tomatsås med matvete

En tomatsås med hög syra passar utmärkt ihop med en stekt kyckling! Kryddor som spiskummin och vitlök höjer smakerna ytterligare, och till serveras matvete och en sallad gjord på söta tomater blandat med färsk persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs lök och kyckling i oljan i en stekpanna. Pressa i vitlök och krydda med spiskummin, salt och peppar. 
  4. Sänk värmen och rör i de passerade tomaterna, smulad buljongtärning och oliver. Låt sjuda 3 minuter.
  5. Hacka persiljan och skär tomaterna i bitar.
  6. Servera matvetet med kyckling i sås och tomater. Strö över persiljan.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Tips

Koka matvetet med en grönsaksbuljongtärning för mer smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port matvete
  • 1 gul lök
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk spiskummin
  • salt
  • peppar
  • 500 g passerade tomater
  • 1/2 kycklingbuljongtärning
  • 1 förp svarta urkärnade oliver (à 70 g)
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2053 kJ / 480 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept