Italienska köttbullar i tomatsås med matvetepudding

11
1
Italienska köttbullar i tomatsås med matvetepudding

Italiensk rätt med hemmarullade köttbullar av kalvfärs, ägg och parmesan som puttrat färdiga i en mustig tomatsås. Till detta en spännande matvetepudding med aubergine, ricotta och bladpersilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012

Italienska köttbullar i tomatsås med matvetepudding

Ingredienser

4 portioner

Matvetepudding

3 1/2 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 dl matvete
1 liten aubergine
2 msk olivolja
1/2 knippe bladpersilja
2 ägg
250 g ricottaost
salt och svartpeppar
1 msk smör
1 msk ströbröd

Tomatsås

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
500 g passerade tomater
salt och peppar
1 tsk strösocker
1/2 kruka basilika

Köttbullar

500 g kalvfärs
2 ägg
50 g parmesan
1 msk ströbröd
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kycklingfonden och ströbrödet.
Gör glutenfri: uteslut ströbrödet.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör, och byt ut ricottaosten mot laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin i matvetepuddingen och byt ut ricottaosten mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Johanna

2012-03-15

Bytte matvetepuddingen mot pasta och vips en väldigt barnvänlig rätt - som både barn och sambo gillade! :)

Näringsvärde per portion

Energi 2443 KJ / 585 kCal
Fett 51 g
Kolhydrater 35.5 g
Protein 27.2 g
Läs mer om näringsvärden