Italienska köttbullar i tomatsås med matvetepudding
![Italienska köttbullar i tomatsås med matvetepudding](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63554/cf_259/italienska_kottbullar_i_tomatsas_med_matvetepudding.jpg)
Italiensk rätt med hemmarullade köttbullar av kalvfärs, ägg och parmesan som puttrat färdiga i en mustig tomatsås. Till detta en spännande matvetepudding med aubergine, ricotta och bladpersilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012
![Italienska köttbullar i tomatsås med matvetepudding](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63554/cf_259/italienska_kottbullar_i_tomatsas_med_matvetepudding.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Matvetepudding
3 1/2 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 dl matvete
1 liten aubergine
2 msk olivolja
1/2 knippe bladpersilja
2 ägg
250 g ricottaost
salt och svartpeppar
1 msk smör
1 msk ströbröd
Tomatsås
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
500 g passerade tomater
salt och peppar
1 tsk strösocker
1/2 kruka basilika
Köttbullar
500 g kalvfärs
2 ägg
50 g parmesan
1 msk ströbröd
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på kycklingfonden och ströbrödet.
Gör glutenfri: uteslut ströbrödet.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör, och byt ut ricottaosten mot laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin i matvetepuddingen och byt ut ricottaosten mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2443 KJ / 585 kCal
Fett51 g
Kolhydrater35.5 g
Protein27.2 g
Kommentar
Bytte matvetepuddingen mot pasta och vips en väldigt barnvänlig rätt - som både barn och sambo gillade! :)
Johanna
2012-03-15