UNDER 30 MIN | Medel

Köttbullar i tomatsås med matvete

Färska köttbullar får här kokas i pastasåsen för att få så mycket smak som möjligt. Deras fylliga smaker passar perfekt ihop med matvetet, och för att spetsa smakerna i varje tugga lite mer så serveras även salta små oliver till detta. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka upp pastasåsen i en kastrull och sjud köttbullarna i såsen under lock i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen på köttbullarna är 72°C.
  3. Häll av oliverna.
  4. Servera köttbullarna i såsen med matvete, oliver och ruccola.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut durumvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port matvete
  • 1 förp pastasås zucchini (à 420 g)
  • 1 förp färska köttbullar (à 300 g)
  • ca 1 dl gröna oliver med pimiento
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2009 kJ / 477 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept