Tandoorikryddade bönor med falukorv | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tandoorikryddade bönor med falukorv

Snabblagad och smakrik vardagsmat är dessa tandoorikryddade bönor med falukorv. Servera falukorven tillsammans med kokt potatis eller pitabröd och en god sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Bryn den i en kastrull med oljan.
  2. Rör i tandooripasten och fräs med löken någon minut.
  3. Sänk värmen. Tillsätt ketchup, kycklingfond och vatten och låt småputtra i ett par minuter.
  4. Häll av och skölj bönorna väl i kallt vatten. Blanda bönorna och persiljan med såsen. Koka upp och varmhåll tills korven är stekt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär falukorven i skivor. Stek den i omgångar. Servera med kokt potatis eller pitabröd och gärna en fräsch grönsallad.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg, men kontrollera för säkerhets skull alltid innehållsdeklarationerna på helfabrikat som tandooripaste, fond och korv.
Använd bröd som passar.

Tips

Skär falukorvsskivorna i bitar och krydda med t ex spiskummin eller zathar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk olja
  • 3 1/2 msk tandooripasta (burk)
  • 1 1/2 dl ketchup
  • 1 1/2 msk konc kycklingfond
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 burkar bönor (à 400 g), t ex borlotti, kidney beans, vita naturella eller kikärter
  • 2 1/2 msk finhackad persilja
  • 500 g falukorv
Lägg till i inköpslistan