Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pitabröd med sesamsticks (Vertigo Sticks)

Pitabröd med sesamsticks, vertigo sticks, eller enklast sagt fiskpinnar med panering av sesamfrö. Dessa knapriga fiskpinnar passar utmärkt som fyllning i dina pitabröd tillsammans med lite ajvar relish och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm pitabröden enligt förpackningens anvisning.
  2. Tina fisken i mikrovågsugnen så mycket att blocket kan skäras i ca 1 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar.
  3. Vispa upp ägget på ett fat. Doppa fiskskivorna i ägget och strö på sesamfrön. Värm en stekpannan med oljan. Stek fisken ca 2 min per sida.
  4. Fyll pitabröden med salladssorter, körsbärstomater och gurka i bitar. Stick ner 1-2 sesamsticks i bröden och toppa med ajvar relish. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 pitabröd
  • 1 paket djupfryst torsk, sej eller hoki (à 400 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 1/2 msk olja
  • 1 påse blandad sallad (à 150 g)
  • 1/2 kruka ruccolasallad
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 gurka
  • mild eller medelstark ajvar relish
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?