Pasta med salsiccia, tomat och persilja
Snabblagad och enkel vardagspastarätt med mycket lök och färsk persilja. Pastan innehåller också kryddig korv, söta tomater samt färsk pasta som går supersnabbt att koka.
Ingredienser
4 portioner
2 förp salsiccia (à 240 g)
2 gula lökar
250 g körsbärstomater
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1 msk olivolja (+ extra till servering)
500 g färsk pasta (gärna fettuccine)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2335 KJ / 559 kCal
Fett27 g
Salt5 g
Kolhydrater42 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hejnöjd, väldigt trevlig maträtt. Använde färskpasta med smak av persilja!!
Maja
2022-10-19Saftig och enkel. - Mer salsiccia
Martin
2022-07-19