Enkel kyckling i pitabröd med ajvar och gurkslaw
Pitabröden fyller du med färdigstekt kyckling som du värmer och blandar med ajvar för extra god smak. Servera med en krämig gurk-coleslaw som du rör ihop med vitlök och färdigskivad råkostsallad- snabbt och enkelt har du en god måltid serverad!
Ingredienser
4 portioner
Gurk-coleslaw
1 gurka
2 krm salt
1 rödlök
1 liten vitlöksklyfta
2 dl grekisk yoghurt (10%)
1 förp råkostsallad (à 275 g)
salt
peppar
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 förp stekt och skivad kyckling (à 400 g)
1 1/2 dl ajvar relish (stark)
1 msk olivolja
2 krm salt
4 - 6 pitabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3442 KJ / 823 kCal
Fett28 g
Salt5 g
Kolhydrater71 g
Protein68 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Super gott med gurk colslawen, bra alternativ fredags tacon!
Per-olof
2021-07-23