Falafelrulle

Laga egen falafelrulle hemma! Servera krispig och smakrik falafel tillsammans med saltgurka, tomater, hackad bladpersilja och en len och syrlig tahinisås i mjukt libabröd.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Ingredienser
4 portioner
Tarator
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 tsk salt
1 dl ljus tahini
1 dl kallt vatten
Falafelrulle
2 bifftomater
1 knippe bladpersilja (à 100 g)
4 saltgurkor
4 libabröd
400 g färdig falafel eller hemmagjord (se länk i steg 3)
1 dl färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2766 KJ / 661 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater74 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stJättegott men vad användes för Tahini? Köpte ljus tahini, följde receptet men Tarator blev lika tunn som vatten och rann lika fort ut ur brödet.
Linda