Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Falafel i tunnbröd och rödbetssallad med vitlök och sesam

Sugen på något härligt orientaliskt? Med falafel redo att stekas och en rödbetssallad toppad med rostade sesamfrön lagar du enkelt en måltid som är lika fräsch som mättande. Servera med grönsallad och gurka i mjuka korntunnbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Häll dem på en tallrik för att svalna.
  2. Riv rödbetorna grovt på ett rivjärn och krama ur dem. Skala och riv vitlöken fint. Ansa och strimla salladslöken fint.  
  3. Blanda rödbetor, vitlök, salladslök och sesamfrön med yoghurt. Smaksätt med salt, peppar och några droppar limesaft.
  4. Till servering: Servera rödbetssalladen i tunnbröden med stekt falafel, sallad och gurkstavar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut tunnbröd mot glutenfritt tortillabröd eller annat glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut turkisk yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 msk sesamfrön
  • 500 g kokta rödbetor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 salladslökar
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1/2 lime
  • 2 förp falafel (à 200 g)
  • 4 bitar mjukt korntunnbröd
Till servering
  • sallad
  • gurka i stavar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1553 kJ / 371 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept