Falafel i tunnbröd och rödbetssallad med vitlök och sesam

4
0 Klimatsmart
Falafel i tunnbröd och rödbetssallad med vitlök och sesam

Sugen på något härligt orientaliskt? Med falafel redo att stekas och en rödbetssallad toppad med rostade sesamfrön lagar du enkelt en måltid som är lika fräsch som mättande. Servera med grönsallad och gurka i mjuka korntunnbröd.

Skriv ut
Falafel i tunnbröd och rödbetssallad med vitlök och sesam

Ingredienser

4 portioner
3 msk
sesamfrön
500 g
kokta rödbetor
2
vitlöksklyftor
4
salladslökar
2 dl
turkisk yoghurt
1 tsk
salt
-
svartpeppar
1/2
lime
2
förp falafel (à 200 g)
4
bitar mjukt korntunnbröd

Till servering

sallad
gurka i stavar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut tunnbröd mot glutenfritt tortillabröd eller annat glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut turkisk yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1553 KJ / 371 kCal
Fett 14.5 g
Salt 2.77 g
Kolhydrater 44.3 g
Protein 11.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept