Falafel i tunnbröd och rödbetssallad med vitlök och sesam
Sugen på något härligt orientaliskt? Med falafel redo att stekas och en rödbetssallad toppad med rostade sesamfrön lagar du enkelt en måltid som är lika fräsch som mättande. Servera med grönsallad och gurka i mjuka korntunnbröd.
Ingredienser
4 portioner
3 msk sesamfrön
500 g kokta rödbetor
2 vitlöksklyftor
4 salladslökar
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk salt
svartpeppar
1/2 lime
2 förp falafel (à 200 g)
4 bitar mjukt korntunnbröd
Till servering
sallad
gurka i stavar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1553 KJ / 371 kCal
Fett14.5 g
Salt2.77 g
Kolhydrater44.3 g
Protein11.5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer