Falafel i tunnbröd och rödbetssallad med vitlök och sesam

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0Klimatsmart
Falafel i tunnbröd och rödbetssallad med vitlök och sesam

Sugen på något härligt orientaliskt? Med falafel redo att stekas och en rödbetssallad toppad med rostade sesamfrön lagar du enkelt en måltid som är lika fräsch som mättande. Servera med grönsallad och gurka i mjuka korntunnbröd.

Falafel i tunnbröd och rödbetssallad med vitlök och sesam

Ingredienser

4 portioner
3 msk sesamfrön
500 g kokta rödbetor
2 vitlöksklyftor
4 salladslökar
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk salt
svartpeppar
1/2 lime
2 förp falafel (à 200 g)
4 bitar mjukt korntunnbröd

Till servering

sallad
gurka i stavar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1553 KJ / 371 kCal
Fett14.5 g
Salt2.77 g
Kolhydrater44.3 g
Protein11.5 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Falafel med hummus och matvetesallad
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel i pitabröd med spetspaprika
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falafel med spenat- och myntayoghurt
Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falafel med avokadosallad och vitlökssås
Betyg 3.6 av 5.
94 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel i pitabröd med spenatyoghurt
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga