Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja

5
0 Klimatsmart
Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja

Enkel och snabb middag fixas med falafel. Stek dem och servera med en paprika- och sesamyoghurt smaksatt med ajvar relish och tahini tillsammans med en god basilikaolja med vitlök och chiliflakes. Med lite bröd och grönsaker så har du en riktigt god middag.

Skriv ut
Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja

Ingredienser

4 portioner

Paprika- och sesamyoghurt

1/2 dl
ajvar relish
2 msk
tahini
2 dl
turkisk yoghurt
-
salt och svartpeppar
1/2
citron

Basilikaolja

1 1/2
kruka basilika
1
liten vitlöksklyfta
1 krm
chiliflakes
1/2 krm
salt
1/2 dl
olivolja

Falafel

2
förp (à 200 g) falafel
1 msk
olja

Till servering

sallad
tomater
liba- eller pitabröd
gärna feferoni

För alla

Kontrollera noga innehållet i falafeln och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfri falafel och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2440 KJ / 583 kCal
Fett 31.9 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 56.3 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept