Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
0Klimatsmart
Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja

Enkel och snabb middag fixas med falafel. Stek dem och servera med en paprika- och sesamyoghurt smaksatt med ajvar relish och tahini tillsammans med en god basilikaolja med vitlök och chiliflakes. Med lite bröd och grönsaker så har du en riktigt god middag.

Falafel med paprika- och sesamyoghurt och basilikaolja

Ingredienser

4 portioner

Paprika- och sesamyoghurt

1/2 dl  ajvar relish
2 msk  tahini
2 dl  turkisk yoghurt
salt
svartpeppar
1/2   citron

Basilikaolja

1 1/2   kruka basilika
1   liten vitlöksklyfta
1 krm  chiliflakes
1/2 krm  salt
1/2 dl  olivolja

Falafel

2   förp (à 200 g) falafel
1 msk  olja

Till servering

sallad
tomater
liba- eller pitabröd
gärna feferoni

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2440 KJ / 583 kCal
Fett31.9 g
Salt1.8 g
Kolhydrater56.3 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Falafel i pitabröd med spetspaprika
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falafel med hummus och matvetesallad
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Falafel med spenat- och myntayoghurt
Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Falafel i pitabröd med spenatyoghurt
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falafel in a bowl
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga