Falafel med tabbouleh och hummus
Falafel med goda tillbehör! Laga de omåttligt populära kikärtsbollarna och servera med libachips, hummus och den libanesiska salladen tabbouleh med färsk persilja och tomat som bas.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
4 portioner
Libachips
1 libabröd
ca 1 l frityrolja
Hummus
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
4 msk färskpressad citronjuice
1 riven vitlöksklyfta
1 1/2 dl tahini
olivolja (till garnering)
2 msk rostade pinjenötter
Tabbouleh
1 knippe bladpersilja (à 300 g)
1 stor tomat
6 myntablad
1 salladslök
1 msk okokt bulgur
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
400 g färdig falafel eller hemmagjord falafel (se länk i steg 5)
2 hjärtsalladshuvuden
citronklyftor (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför ska persiljan ligga i kallt vatten i 20 minuter och sedan sköljas igen?
Luminosa
2022-07-06Hej Elin det ska blandas i tabboule :)
Nicole
2022-05-21Hej! Var kommer 1 msk okokt bulgur in i receptet?
Elin
2022-05-03