Falafelsallad
Falafelsallad med bulgur smaksatt med tomatpuré och kryddor som kardemumma och kanel. Serveras med den krämiga aubergineröran baba ganoush och fattoush, syrlig och krispig sallad med gurka och tomat.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
4 portioner
Baba ganoush
600 g aubergine
4 msk tahini
1 riven vitlöksklyfta
4 msk färskpressad citronjuice
3/4 tsk salt
olivolja (till garnering)
granatäppelkärnor (till garnering)
Bulgur
1 gul lök
2 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 krm malen kardemumma
1 krm malen kanel
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
2 dl bulgur
3 1/2 dl vatten
1/2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 hackad röd peppar (chili)
2 hackade tomater
Fattoush
1 libabröd
ca 1 l frityrolja
1 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
3/4 tsk salt
1 1/2 msk granatäpplesirap
1 liten gurka
2 tomater
1 gul eller grön paprika
1 salladslök
1 knippe rädisor (à ca 300 g)
1/2 romansallad
1 dl hackad bladpersilja
1 dl hackad mynta
1/2 dl hackad sötmandel
400 g färdig falafel eller hemmagjord falafel (se länk i steg 9)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Testade enbart bulgurdelen, enkel och god!
Sara
2022-05-15