Falafelsallad

13
1
Falafelsallad

Falafelsallad med bulgur smaksatt med tomatpuré och kryddor som kardemumma och kanel. Serveras med den krämiga aubergineröran baba ganoush och fattoush, syrlig och krispig sallad med gurka och tomat.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Falafelsallad

Ingredienser

4 portioner

Baba ganoush

600 g aubergine
4 msk tahini
1 riven vitlöksklyfta
4 msk färskpressad citronjuice
3/4 tsk salt
olivolja (till garnering)
granatäppelkärnor (till garnering)

Bulgur

1 gul lök
2 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 krm malen kardemumma
1 krm malen kanel
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
2 dl bulgur
3 1/2 dl vatten
1/2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 hackad röd peppar (chili)
2 hackade tomater

Fattoush

1 libabröd
ca 1 l frityrolja
1 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
3/4 tsk salt
1 1/2 msk granatäpplesirap
1 liten gurka
2 tomater
1 gul eller grön paprika
1 salladslök
1 knippe rädisor (à ca 300 g)
1/2 romansallad
1 dl hackad bladpersilja
1 dl hackad mynta
1/2 dl hackad sötmandel
400 g färdig falafel eller hemmagjord falafel (se länk i steg 9)

För alla

Kontrollera noga innehållet i falafeln.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur och byt libabröd mot glutenfritt tortillabröd. Välj glutenfri falafel.


Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Sara

2022-05-15

Testade enbart bulgurdelen, enkel och god!

Testa liknande recept

Källarfranska
Cookie-kladdkaka
Banankaka
Rice Krispies-tårta
Körsbärssaft