Falafel på sötpotatis med limekräm är en uppskattad vegetarisk rätt. De syrliga och söta smakerna blir tydliga när de blandas ihop med yoghurten, addera lite salt och peppar och den är fulländad. Servera de smakrika falafelbollarna med en fräsch sallad på bland annat mynta samt limekrämen.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
41 2016
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Aldona
2018-07-12Fantastiska smaker och god blandning av syrliga och söta smaker
Pernilla
2016-10-12Mycket gott men svåra att forma då smeten blev alldeles för lös.
Camilla
2015-04-15Jättesvårt att forma falafel av smeten! Alldeles för lös konsistens, men godaste falafeln jag ätit!