Falafel på sötpotatis med limekräm
Falafel på sötpotatis med limekräm är en uppskattad vegetarisk rätt. De syrliga och söta smakerna blir tydliga när de blandas ihop med yoghurten, addera lite salt och peppar och den är fulländad. Servera de smakrika falafelbollarna med en fräsch sallad på bland annat mynta samt limekrämen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016
Ingredienser
4 portioner
Falafel
2 sötpotatisar (2 sötpotatisar motsvarar ca 300 g)
1 rödlök
380 g kikärtor
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 ägg
2 msk vatten
1/2 dl ströbröd
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 1/2 dl sesamfrön
Limekräm
1 lime (skalet)
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
2 dl matyoghurt
Sallad
125 g rädisor
1 kruka mynta
limesaft
Till servering
ris (gärna fullkorn)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2387 KJ / 570 kCal
Fett17.1 g
Salt2 g
Kolhydrater80.7 g
Protein18.1 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiska smaker och god blandning av syrliga och söta smaker
Aldona
2018-07-12Mycket gott men svåra att forma då smeten blev alldeles för lös.
Pernilla
2016-10-12Jättesvårt att forma falafel av smeten! Alldeles för lös konsistens, men godaste falafeln jag ätit!
Camilla
2015-04-15