Falafel med rostad sötpotatis
Denna färgglada falafelrätt är ett perfekt alternativ istället för kött. Falafel gör sig bäst med en simpel frisk yoghurt smaksatt med vitlök och en härlig sötsyrlig löksallad. För att rätten ska bli matig och komplett serveras den med ugnsrostad sötpotatis och sallad. Smaklig måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
ca 500 g sötpotatis
600 g fast potatis
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Yoghurt
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Falafel
3 förp falafel (à 200 g)
2 msk olja
Sallad
1 rödlök
1 tsk ättika (12 %)
1 tsk strösocker
1 tsk vatten
1 krm salt
1/2 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2898 KJ / 694 kCal
Fett26 g
Salt4.07 g
Kolhydrater90 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
För mkt kolhydrater och fett. Passar inte diabetiker.
Kenth
2022-06-14