UNDER 30 MIN | Enkel

Limepicklad gurka

Gör egen gurkpickles så får du ett tillbehör som passar utmärkt till Mexikanska tacos och nästan allt grillat. Kom ihåg att börja i tid, för den behöver stå i minst två timmar innan du ska äta. Picklad gurka ger en frisk syrlighet som balanserar det mesta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva gurkan tunt med mandolin eller osthyvel och blanda med saltet och låt stå i rumstemperatur 15 minuter.
  2. Skiva rädisorna tunt. Pressa saften ur limen.
  3. Rör samman limesaft med honungen och blanda med gurkan och rädisorna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gurka
  • 1 tsk salt
  • 10 rädisor
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 msk flytande honung

Näringsvärde
Per portion

Energi 129 kJ / 31 kCal