Falafel med yoghurtsås

4
6
Falafel med yoghurtsås

Utmana din matlagning och testa att göra din egna falafel. Kikärtsbollarna friteras och blir härligt krispiga och saftiga. Falafeln läggs i det färska pitabrödet med bland annat syrlig yoghurtsås och feferoni.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Falafel med yoghurtsås

Ingredienser

10 portioner
3 gula lökar
2 burkar kikärtor (à 400 g) eller kokta kalla kikärter (2 burkar motsvarar 500 g kokta)
4 ägg
ca 150 g persilja
1 msk malen spiskummin
1 1/2 tsk salt
1 tsk malen vitpeppar
1/2 msk malen koriander
6 vitlöksklyftor

Yoghurtsås

7 1/2 dl naturell yoghurt
1 1/2 tsk salt
1 msk torkad mynta

Till servering

pitabröd
sallad
tomat
feferoni
gul lök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Lena

2013-06-15

Claes, klart du kan steka bollarna. Ta mycket smör och olja i pannan och lägg i bollarna och stek dem. Så gör jag och det brukar gå bra, jag har inte heller någon fritös.

Johanna

2008-11-15

Jag använde 3 ägg och tillsatte 1/2 dl ströbröd. Då blev konsistensen bra för stekning tycker jag. Tog dessutom 2 gula lökar och hälften av vitlöken. Tyckte det blev starkt ändå.

Henrik

2007-08-26

Ingegerd: inte för att jag gjort just detta recept själv men vad gäller falafel mixen så skulle jag starkt tro på att äggen ska vara okokta...

Näringsvärde per portion

Energi 2687 KJ / 642 kCal
Fett 34 g
Salt 35 g
Kolhydrater 60 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden