Utmana din matlagning och testa att göra din egna falafel. Kikärtsbollarna friteras och blir härligt krispiga och saftiga. Falafeln läggs i det färska pitabrödet med bland annat syrlig yoghurtsås och feferoni.
Ett recept från:
Buffé
nr 7,
1998
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lena
2013-06-15Claes, klart du kan steka bollarna. Ta mycket smör och olja i pannan och lägg i bollarna och stek dem. Så gör jag och det brukar gå bra, jag har inte heller någon fritös.
Johanna
2008-11-15Jag använde 3 ägg och tillsatte 1/2 dl ströbröd. Då blev konsistensen bra för stekning tycker jag. Tog dessutom 2 gula lökar och hälften av vitlöken. Tyckte det blev starkt ändå.
Henrik
2007-08-26Ingegerd: inte för att jag gjort just detta recept själv men vad gäller falafel mixen så skulle jag starkt tro på att äggen ska vara okokta...