Falafel med picklad rödlök som ger extra sting till rätten. Servera med tillbehör i pitabröd eller med couscous eller som en del av en härlig mezetallrik. Falafelbollarna formar du enkelt med en glasskopa.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsprodukt.
Recept från Lantmännen.
Receptet är framtaget av mästerkocken Sigrid Bárány.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jesper
12/12/2018Kommentar på redaktionens kommentar 2017-03-15 Det står att man ska läsa på förpackningen hir just den falafeln ska tillagas. Hur menar ni nu? Ska man köpa en färdigmix eller?
Redaktionen ICAse
12/27/2018Hej Jesper! OM man köper färdig men detta är ett recept på hur du gör egna. (gammal kommentar) Hälsningar Michelle
Julia
1/31/2018En helt fantastisk god rätt, bland de godaste jag lagt från Ica.se. DOCK är detta en svårlastad rätt, inte en medel. Tror det tog mig 1,5 h minst. Termometer behovs till oljan, för att bibehålla 180 grader. Tog även en halv lök istället för en hel och ökade på kryddmängden. Rekommenderar rätten starkt.
Sofia
10/6/2017Mums! Familjen uppskattade verkligen detta. Ikväll testar vi med potatis som tillbehör istället för pitabröd.