Falafel med picklad rödlök som ger extra sting till rätten. Servera med tillbehör i pitabröd eller med couscous eller som en del av en härlig mezetallrik. Falafelbollarna formar du enkelt med en glasskopa.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsprodukt.
Recept från Lantmännen.
Receptet är framtaget av mästerkocken Sigrid Bárány.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev inte alls bra, friterade i tre olika omgångar och alla flöt ut och blev som ströbröd i oljan. Kontrollerade temperaturen med termometer under tiden
Martin
2021-05-01Jag tog en genväg och köpte fryst falafel, Findus Green Cuisine, riktigt goda! Men den picklade rödlöken blev inte särskilt picklad och två rödlökar var för mycket. Bästa receptet på Hummus jag provat! Åt bulgur till.
Karin
2021-04-27Kommentar på redaktionens kommentar 2017-03-15 Det står att man ska läsa på förpackningen hir just den falafeln ska tillagas. Hur menar ni nu? Ska man köpa en färdigmix eller?
Jesper
2018-12-12Hej Jesper! OM man köper färdig men detta är ett recept på hur du gör egna. (gammal kommentar) Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-27