Falafel

21
11
Falafel

Hemmagjord falafel! Dessa frasigt friterade kryddiga kikärtsbollar gör sig gudomligt bra i en sallad, i en falafelrulle eller med tillbehör som hummus och picklade grönsaker. Att göra egen falafel är enklare än du tror!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Falafel

Ingredienser

4 portioner
250 g
torkade kikärtor
1
stor gul lök (à 150 g)
4
stora vitlöksklyftor
1
röd peppar (chili)
2 dl
hackad persilja
2 dl
hackad koriander
2 msk
malen spiskummin
1/2 msk
malen koriander
2 tsk
salt
1/2 tsk
bikarbonat
ca 2 l
neutral olja (till fritering)

Till servering

hummus
sallad
citron

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Tips

Frityroljan går att återanvända genom att låta den svalna och sedan sila ren. När du ska slänga använd olja: häll i en förslutningsbar förpackning och släng i hushållssoporna eller lämna till återvinningscentral.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Christina

2021-02-20

Jättegod smak, men vi hade svårt att få smeten att hålla ihop. Vi tillsatte ett ägg, det blev lite bättre, men inte perfekt.

Inez

2021-02-08

Riktigt goda!! Körde fryst koriander och persilja istället för färsk. Viktigt är nog att inte koka kikärtorna utan endast blötlägga de i 12 h. Friterade sedan i rapsolja, med liten kastrull räckte 1 l rapsolja.

Inez

2021-02-08

Riktigt goda!! Körde fryst koriander och persilja istället för färsk. Viktigt är nog att inte koka kikärtorna utan endast blötlägga de i 12 h. Friterade sedan i rapsolja, med liten kastrull räckte 1 l rapsolja.

Näringsvärde per portion

Energi 1986 KJ / 475 kCal
Fett 28 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 38 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept