Hemmagjord falafel! Dessa frasigt friterade kryddiga kikärtsbollar gör sig gudomligt bra i en sallad, i en falafelrulle eller med tillbehör som hummus och picklade grönsaker. Att göra egen falafel är enklare än du tror!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per portion exkl. serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Receptet behöver lite hjälp för att bli bra, blandade i 1/2 msk fiberhusk och 2 msk majsmjöl och då blev det toppen bra biffar.
Ylva
2022-11-02En kanon recept snabbt och enkelt. Låt den vara på matberedaren lite längre och tills den är mjuk tillsätt inte vatten. Jag friterade inte på olja utan på airfyrer m lite matolja . Det är godare tycker jag. Med sesamfrön är så lyxigt gott
Lisa
2022-08-26Skitrecept! Ta bort det snälla. Allt löste upp dig i fritösen fast jag följt receptet till punkt och pricka. Ta nåt annat recept. Det här suger!
Jennie
2022-05-25