Falafel med gurktabbouleh och granatäppleyoghurt

2
1 Klimatsmart
Falafel med gurktabbouleh och granatäppleyoghurt

Det är tillbehören till falafeln som gör det. Tabbouleh och en sötsyrlig yoghurt passar perfekt. Det behövs inte ens något bröd till. Det är bara att äta och njuta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2021

Falafel med gurktabbouleh och granatäppleyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Tabbouleh

1
silverlök
1
gurka
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1
förp persilja (à 20 g)
1
citron
3 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
2 dl
bulgur (gärna fullkorn)

Yoghurt

1
granatäpple
2 dl
matyoghurt (10%)
1 msk
honung
2
förp falafel (à 330 g)
1 msk
olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i falafeln.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Sara

2021-09-14

Jättegod och fräsch rätt.

Näringsvärde per portion

Energi 3357 KJ / 800 kCal
Fett 39 g
Salt 3 g
Kolhydrater 81 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept