Falafel med gurktabbouleh och granatäppleyoghurt
Det är tillbehören till falafeln som gör det. Tabbouleh och en sötsyrlig yoghurt passar perfekt. Det behövs inte ens något bröd till. Det är bara att äta och njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2024
Ingredienser
4 portioner
Tabbouleh
1 rödlök
1 gurka
2 plommontomater
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 citron
3 msk olivolja
salt
peppar
2 dl bulgur (gärna fullkorn)
Falafel
1 förp färska eller frysta falaflar (à ca 400 g)
2 msk olja
Yoghurt
1 granatäpple
2 dl matyoghurt (10%)
1 msk honung
För alla
Kontrollera noga innehållet i falafeln.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur eller annat glutenfritt gryn och välj glutenfri falafel.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du fryst persilja hemma går det lika bra att ta ca 1 msk av den.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2665 KJ / 637 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott!
Maria
2024-02-09Lite för lite dressing god men kunde varit någon mer smak i. Lite för lite sallad till alla fallafer. I matskassen fick vi färdiga falaffel stekte dem i lite kokosolja. De var nog de bästa falafell jag ätit.
Anne-lie
2023-02-18Vi serverad tabbouleh utan bullshit och med sallad, pickad rödlök o fetaost i Libabröd.
Kia
2023-02-12