Falafel med gurktabbouleh och granatäppleyoghurt
Det är tillbehören till falafeln som gör det. Tabbouleh och en sötsyrlig yoghurt passar perfekt. Det behövs inte ens något bröd till. Det är bara att äta och njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2024
Ingredienser
4 portioner
Tabbouleh
1 rödlök
1 gurka
2 plommontomater
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 citron
3 msk olivolja
salt
peppar
2 dl bulgur (gärna fullkorn)
Falafel
1 förp färsk eller fryst falafel (à ca 450 g)
2 msk olja
Yoghurt
1 granatäpple (eller ca 1 dl granatäpplekärnor, för 4 port)
2 dl matyoghurt (10%)
1 msk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2871 KJ / 686 kCal
Fett35 g
Salt2.4 g
Kolhydrater67 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fick detta recept i matkassen. Överraskande gott. Och något som jag aldrig själv skulle ha lagat. Superkul! Tackar och bockar.
Jonas
2024-04-24Riktigt gott!
Maria
2024-02-09Lite för lite dressing god men kunde varit någon mer smak i. Lite för lite sallad till alla fallafer. I matskassen fick vi färdiga falaffel stekte dem i lite kokosolja. De var nog de bästa falafell jag ätit.
Anne-lie
2023-02-18