Falafelsallad med tillbehör som kokt matvete, fetaost och granatäpple är en lakto-ovo-vegetarisk middag som är både fräsch och ljuvligt god. Använd färdig falafel så är den dessutom klar på ett kick!
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2021
Kontrollera noga innehållet i falafeln och majonnäsen.
Gör glutenfri: byt matvete/bulgur mot glutenfritt gryn. Välj glutenfri falafel.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt eller tofu.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Marie
2021-05-02Supergott och rätt smidigt! Återkommande hemma hos oss, vi kör oftast med haricots verts och ibland vanliga gröna ärtor som funkar kalasbra! Tar vad som finns hemma men såsen och fetaosten gör alltihop!
Elisabet
2021-04-20Jättegott! Vaxbönorna med rosmarin är riktigt goda och det var toppen med granatäpple. Perfekt till lunchlådan. Detta gör jag fler gånger!
Anette
2021-02-03Enormt mycket kalorier för en portion mat, 953 kcal per portion?! Blandningen blåbär, vaxbönor och rosmarin på tallriken var inte en hit, sorry....