Falafelsallad med fetaost och matvete
Falafelsallad med tillbehör som kokt matvete, fetaost och granatäpple är en lakto-ovo-vegetarisk middag som är både fräsch och ljuvligt god. Använd färdig falafel så är den dessutom klar på ett kick!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
3 dl matvete, bulgur eller annat gryn
300 g frysta vaxbönor
1 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
2 krm salt
2 krm svartpeppar
5 msk blandade frön t ex solros- och sesamfrön
400 g fryst falafel
olja (till stekning)
3 msk ljus tahini
1 dl majonnäs
1 tsk srirachasås
2 - 3 msk vatten
1 förp blandsallad (à 65 g)
2 dl frysta, tinade granatäppelkärnor eller blåbär
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3983 KJ / 953 kCal
Fett57 g
Salt3 g
Kolhydrater74 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och rätt smidigt! Återkommande hemma hos oss, vi kör oftast med haricots verts och ibland vanliga gröna ärtor som funkar kalasbra! Tar vad som finns hemma men såsen och fetaosten gör alltihop!
Marie
2021-05-02Jättegott! Vaxbönorna med rosmarin är riktigt goda och det var toppen med granatäpple. Perfekt till lunchlådan. Detta gör jag fler gånger!
Elisabet
2021-04-20Enormt mycket kalorier för en portion mat, 953 kcal per portion?! Blandningen blåbär, vaxbönor och rosmarin på tallriken var inte en hit, sorry....
Anette
2021-02-03