Falafelsallad med fetaost och matvete

20
1 Klimatsmart
Falafelsallad med fetaost och matvete

Falafelsallad med tillbehör som kokt matvete, fetaost och granatäpple är en lakto-ovo-vegetarisk middag som är både fräsch och ljuvligt god. Använd färdig falafel så är den dessutom klar på ett kick!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Falafelsallad med fetaost och matvete

Ingredienser

4 portioner
3 dl
matvete, bulgur eller annat gryn
300 g
frysta vaxbönor
1 msk
olivolja
1 tsk
torkad rosmarin
2 krm
salt
2 krm
svartpeppar
5 msk
blandade frön t ex solros- och sesamfrön
400 g
fryst falafel
-
olja (till stekning)
3 msk
ljus tahini
1 dl
majonnäs
1 tsk
srirachasås
2 - 3 msk
vatten
1
förp blandsallad (à 65 g)
2 dl
frysta, tinade granatäppelkärnor eller blåbär
150 g
fetaost

För alla

Kontrollera noga innehållet i falafeln och majonnäsen.
Gör glutenfri: byt matvete/bulgur mot glutenfritt gryn. Välj glutenfri falafel.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt eller tofu.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Har du sojabönor eller haricots verts i frysen? Använd det istället för vaxbönor.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Anette

2/3/2021

Enormt mycket kalorier för en portion mat, 953 kcal per portion?! Blandningen blåbär, vaxbönor och rosmarin på tallriken var inte en hit, sorry....

Näringsvärde per portion

Energi 3983 KJ / 953 kCal
Fett 57 g
Salt 3 g
Kolhydrater 74 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept