Quinoa- och bulgursallad med primörer
Så enkelt och så gott! Quinoa- och bulgursallad med primörer är en riktig grönsakssymfoni. Morötter, sparris, vaxbönor, sockerärter och granatäpple ger rätten ett fantasifullt inslag.
Ingredienser
4 portioner
1 dl quinoa
1 dl bulgur
12 knippmorötter
12 färska gröna sparrisar
100 g vaxbönor
12 sockerärtor
1 granatäpple
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
salt och peppar
gräslök
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1173 KJ / 281 kCal
Fett12 g
Salt0.6 g
Kolhydrater32 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod och matig sallad. Passar bra på buffébordet till lite kallskuret och en créme fraiche-sås med örter. Fortfarande god dagen efter om det blir lite rester.
Birgitta
2021-07-22Gdkl
Michaela
2020-02-08Hghhc
Michaela
2020-02-08