Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Quinoa- och bulgursallad med primörer

(94)
15 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Så enkelt och så gott! Quinoa- och bulgursallad med primörer är en riktig grönsakssymfoni. Morötter, sparris, vaxbönor, sockerärter och granatäpple ger rätten ett fantasifullt inslag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl quinoa
  • 1 dl bulgur
  • 12 knippmorötter
  • 12 färska gröna sparrisar
  • 100 g vaxbönor
  • 12 sockerärter
  • 1 granatäpple
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • gräslök
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka quinoa och bulgur enligt anvisning på förpackning. Koka primörerna i omgångar i lättsaltat vatten.
  2. Skär granatäpplet i halvor, skrapa ur kärnorna och blanda med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda quinoa, bulgur och grönsaker med granatäppledressingen på eget stor fat och strö över skuren gräslök.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärde
Per portion

Energi
1173 kJ / 281 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept