Falafel med gurktabbouleh och granatäppleyoghurt

Det är tillbehören till falafeln som gör det. Tabbouleh och en sötsyrlig yoghurt passar perfekt. Det behövs inte ens något bröd till. Det är bara att äta och njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2025

Ingredienser
4 portioner
Tabbouleh
1 rödlök
1 gurka
2 plommontomater
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 citron
3 msk olivolja
salt
peppar
2 dl bulgur (gärna fullkorn)
Falafel
1 förp färsk eller fryst falafel (à ca 450 g)
2 msk olja
Yoghurt
1 granatäpple (eller ca 1 dl granatäpplekärnor, för 4 port)
2 dl matyoghurt (10%)
1 msk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2871 KJ / 686 kCal
Fett35 g
Salt2.4 g
Kolhydrater67 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ätbart, men ganska oinspirerande. Funkar som vardagsmat.
Annelie
2025-07-26Ingen höjdare, smakade alldeles för lite av spiskummin och koriander. För lite persilja för att kallas för tabbouleh.
Anna
2025-06-01Otroligt gott! Det här kommer jag laga fler gånger
Alexandra
2025-03-16