Granatäppelsirap
Älskar du också granatäpplen? Testa att förvandla dem till granatäppelsirap! Det är en vanlig ingrediens i det persiska köket och har mängder av användningsområden. Använd istället för balsamvinäger, i köttgrytan eller ringlad över ugnsbakade rotfrukter. Eller varför inte i ett glas bubbel?
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018
Ingredienser
1 1/2 dl
1 kg granatäpple eller frysta granatäppelkärnor (1 kg granatäpplen motsvarar 450 g frysta kärnor)
1 1/2 dl strösocker
2 msk färskpressad citronjuice
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Gör så här
Tips
Tycker du att det är svårt att få ur kärnorna ur ett granatäpple? Spana in vår guide här!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4525 KJ / 1085 kCal
Fett6 g
Salt0.08 g
Kolhydrater199 g
Protein7 g
Kommentar
Låt den inte koka för länge (dvs mindre än 30 min) annars blir den stenhård.
Maria
2020-08-18