Granatäppelsirap

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
1
Granatäppelsirap

Älskar du också granatäpplen? Testa att förvandla dem till granatäppelsirap! Det är en vanlig ingrediens i det persiska köket och har mängder av användningsområden. Använd istället för balsamvinäger, i köttgrytan eller ringlad över ugnsbakade rotfrukter. Eller varför inte i ett glas bubbel?

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Granatäppelsirap

Ingredienser

1,5 dl
1 kg granatäpple eller frysta granatäppelkärnor (1 kg granatäpplen motsvarar 450 g frysta kärnor)
1 1/2 dl strösocker
2 msk färskpressad citronjuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Låt den inte koka för länge (dvs mindre än 30 min) annars blir den stenhård.

Maria

2020-08-18

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi4525 KJ / 1085 kCal
Fett6 g
Salt0.08 g
Kolhydrater199 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Bellini med granatäpple
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk kyckling
Betyg 3 av 5.
206 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Citronparfait med grenadinesirap och granatäpple
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax med granatäpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålsallad med granatäpple
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga