Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Granatäppelsirap

Älskar du också granatäpplen? Testa att förvandla dem till granatäppelsirap! Det är en vanlig ingrediens i det persiska köket och har mängder av användningsområden. Använd istället för balsamvinäger, i köttgrytan eller ringlad över ugnsbakade rotfrukter. Eller varför inte i ett glas bubbel?

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela granatäpplena och pilla ut kärnorna. Mixa kärnorna slätt med en stavmixer. Sila genom en finmaskig sil eller silduk.
  2. Koka upp saften med socker och citronjuice. Låt koka på medelvärme ca 30 minuter tills hälften återstår. Häll upp i en väl rengjord burk eller flaska och förvara i kylskåp.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Tips

Tycker du att det är svårt att få ur kärnorna ur ett granatäpple? Spana in vår guide här!

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 dl
  • 1 kg granatäpple eller frysta granatäppelkärnor (1 kg granatäpplen motsvarar 450 g frysta kärnor)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4525 kJ / 1085 kCal