Granatäppelsirap
Älskar du också granatäpplen? Testa att förvandla dem till granatäppelsirap! Det är en vanlig ingrediens i det persiska köket och har mängder av användningsområden. Använd istället för balsamvinäger, i köttgrytan eller ringlad över ugnsbakade rotfrukter. Eller varför inte i ett glas bubbel?
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018
Ingredienser
1,5 dl
1 kg granatäpple eller frysta granatäppelkärnor (1 kg granatäpplen motsvarar 450 g frysta kärnor)
1 1/2 dl strösocker
2 msk färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi4525 KJ / 1085 kCal
Fett6 g
Salt0.08 g
Kolhydrater199 g
Protein7 g
Kommentar
Låt den inte koka för länge (dvs mindre än 30 min) annars blir den stenhård.
Maria
2020-08-18