Granatäppelsirap

10
1
Granatäppelsirap

Älskar du också granatäpplen? Testa att förvandla dem till granatäppelsirap! Det är en vanlig ingrediens i det persiska köket och har mängder av användningsområden. Använd istället för balsamvinäger, i köttgrytan eller ringlad över ugnsbakade rotfrukter. Eller varför inte i ett glas bubbel?

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Granatäppelsirap

Ingredienser

1 1/2 dl
1 kg
granatäpple eller frysta granatäppelkärnor (1 kg granatäpplen motsvarar 450 g frysta kärnor)
1 1/2 dl
strösocker
2 msk
färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Tips

Tycker du att det är svårt att få ur kärnorna ur ett granatäpple? Spana in vår guide här!

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Maria

2020-08-18

Låt den inte koka för länge (dvs mindre än 30 min) annars blir den stenhård.

Näringsvärde per portion

Energi 4525 KJ / 1085 kCal
Fett 6 g
Salt 0.08 g
Kolhydrater 199 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept