Granatäppelsirap

Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
1
Granatäppelsirap

Älskar du också granatäpplen? Testa att förvandla dem till granatäppelsirap! Det är en vanlig ingrediens i det persiska köket och har mängder av användningsområden. Använd istället för balsamvinäger, i köttgrytan eller ringlad över ugnsbakade rotfrukter. Eller varför inte i ett glas bubbel?

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Granatäppelsirap

Ingredienser

1 1/2 dl
1 kg  granatäpple eller frysta granatäppelkärnor (1 kg granatäpplen motsvarar 450 g frysta kärnor)
1 1/2 dl  strösocker
2 msk  färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Tips

Tycker du att det är svårt att få ur kärnorna ur ett granatäpple? Spana in vår guide här!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Låt den inte koka för länge (dvs mindre än 30 min) annars blir den stenhård.

Maria

2020-08-18

Näringsvärde per portion

Energi4525 KJ / 1085 kCal
Fett6 g
Salt0.08 g
Kolhydrater199 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Bellini med granatäpple
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk kyckling
Betyg 3 av 5.
206 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Citronparfait med grenadinesirap och granatäpple
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax med granatäpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålsallad med granatäpple
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga