Ärtig falafel med snabbsyrad rödlök
Det räcker att steka falafelsmeten i rikligt med olja för att få det rätt fraset. Denna ärtiga falafel gör du på groddade gula ärter – beroende på hur groddade ärterna är behövs mer eller mindre majsstärkelse. Urgott att bjuda i bröd tillsammans med snabbsyrad rödlök.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
4 portioner
Falafel
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g groddade gula ärtor
1 dl finhackad persilja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk torkad koriander
1/2 msk bakpulver
1/2 - 1 dl majsstärkelse
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
olivolja (till stekning)
Snabbsyrad rödlök
1 rödlök
1 msk vit- eller rödvinsvinäger
1 krm salt
Tillbehör
4 små tortillabröd (eller pitabröd)
solrosskott (eller sallad)
1 dl hummus
2 avokado
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2248 KJ / 540 kCal
Fett27 g
Salt4.75 g
Kolhydrater59 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Är det torkad koriander blad eller koriander frön? Jag har både hemma!
Celine
2022-01-28Hej! Vilket spännande recept! Kan man använda kikärtsmjöl istället för majsstärkelse?
Åsa
2022-01-17