Banankaka

Banankaka är en god och saftig kaka som många har som favorit bland fikabröd. Banankakans smet består bland annat av sagolik choklad och sötman från mogna bananer. Serveras kall och gärna med glass.

Ingredienser
ca 12 bitar
75 g smör
smör eller matfett, samt ströbröd till formen
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 170 g)
1 tsk bikarbonat
Till servering
glass
pecannötter
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfra produkter av smör, mjölk, choklad och grädde/glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk, choklad och grädde/glass mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat per bit för 12 bitar och utan glass och nötter till servering.
Receptet har uppdaterats februari 2022.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1003 KJ / 240 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater36 g
Protein3 g
Kommentarer
Jättegod banankaka!
Jessica
2023-11-26I alla omvandlingstabeller jag läst (inklusive på mjölpåsen) motsvarar 1 dl vetemjöl 60 gram vilket betyder att 2,5 dl vetemjöl är 150 gram och inte 170 som ni anger i receptet.
Sofia
2023-11-26Jättegod kaka! Bästa banankakan. Jag kör 1dl socker och 40 min i ugnen. Blir perfekt 😊
Harriet
2023-11-23