Banankaka
Världens godaste banankaka! Det här är en god och saftig banankaka som vi är många som har som favorit till fikat. Smeten rör du enkelt ihop med mogna mosade bananer och hackad choklad. Ät som den är eller servera som mormors banankaka med vaniljglass.
Ingredienser
ca 12 bitar
75 g smör
smör eller matfett, samt ströbröd till formen
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 170 g)
1 tsk bikarbonat
Till servering
glass
pecannötter
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfra produkter av smör, mjölk, choklad och grädde/glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk, choklad och grädde/glass mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat per bit för 12 bitar och utan glass och nötter till servering.
Receptet har uppdaterats februari 2022.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1003 KJ / 240 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater36 g
Protein3 g
Kommentarer
Jättegod gjorde dubbel sats men minskade sockret en ny favori
Yvonne
2024-02-22Jag bröar med kokosflingor, blir bäldigg gott.
Ingrid
2024-01-29Går denna kaka bra att frysa in?
Sara
2024-01-07Hej Sara! Ja det borde gå bra att frysa in kakan. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-09