Banankaka

680
127
Banankaka

Banankaka är en god och saftig kaka som många har som favorit bland fikabröd. Banankakans smet består bland annat av sagolik choklad och sötman från mogna bananer. Serveras kall och gärna med glass.

Skriv ut
Banankaka

Ingredienser

ca 12 bitar
75 g
smör
2 1/2 dl
socker
2 msk
mjölk
1/4 tsk
salt
1 tsk
vaniljsocker
2
ägg
2
mogna bananer
100 g
blockchoklad
2 1/2 dl
vetemjöl
1 tsk
bikarbonat

Till servering

glass
pecannötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, mjölkdryck, choklad och grädde/glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ. Välj mjölkproteinfri choklad och grädde/glass.

Näringsvärdet är beräknat per bit för 12 bitar och utan glass och nötter till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

680

Kommentarer

Jose

2021-04-11

Den bästa recept, funkar alldeles utmärkt allt ska vara rumstemperad

Marianne

2021-04-09

Obs! Grädda mer än 30 min.Jag fick kasta 2/3 av kakan. Marianne

Jennifer

2021-04-09

Mycket god kaka med chokladen! 1,5-2 dl är en bättre sockermängd, beroende på bananernas mognadsgrad. 30 min i ugnen var nog perfekt, men även en ”kladdigare kaka” var supergott. Använde också frysta skivade bananer! Funkar bra så länge man tar ut de några timmar innan alternativt använder mikron.

Näringsvärde per portion

Energi 1003 KJ / 240 kCal
Fett 9 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 36 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept