Banankaka

841
135
Banankaka

Banankaka är en god och saftig kaka som många har som favorit bland fikabröd. Banankakans smet består bland annat av sagolik choklad och sötman från mogna bananer. Serveras kall och gärna med glass.

Skriv ut
Banankaka

Ingredienser

ca 12 bitar
75 g
smör
2 1/2 dl
socker
2 msk
mjölk
1/4 tsk
salt
1 tsk
vaniljsocker
2
ägg
2
mogna bananer
100 g
blockchoklad
2 1/2 dl
vetemjöl
1 tsk
bikarbonat

Till servering

glass
pecannötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, mjölkdryck, choklad och grädde/glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ. Välj mjölkproteinfri choklad och grädde/glass.

Näringsvärdet är beräknat per bit för 12 bitar och utan glass och nötter till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

841

Kommentarer

Kerstin

2021-07-17

Gott med vit choklad

Lisett

2021-07-16

Jag upplever att den behöver minst 40 min i ugnen, annars blir det mycket ogräddad smet i mitten som många påtalat. I övrigt en toppenkaka! Tips är att komplettera med valnötter i kakan, supersmarrigt!

Sofia

2021-07-09

Hej! Funkar det att byta ut chokladen mot kakao, och vilken mängd skulle fungera i så fall? /Sofia

Redaktionen ICAse

2021-07-20

Hej Sofia! Det är inget vi har provbakat och vill inte rekommendera att göra. Kakan kan bli lite torrare om du byter ut chokladen mot kakao. Hoppas att du vill baka kakan med choklad ändå! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1003 KJ / 240 kCal
Fett 9 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 36 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept