Ćevapčići – järpar på köttfärs
Ćevapčići är saftiga köttfärsjärpar och något av en signaturrätt i Balkan som traditionellt serveras med bland annat bröd, lök, kajmak och ajvar. Järparna kryddas med vitlök och blir extra saftiga av bikarbonat.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
2 finrivna vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl vatten
2 msk neutral rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1367 KJ / 326 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater1 g
Protein24 g
Kommentarer
Jag lagade allt på sidan. Det blev jättegott! Önskar bara att alla recepten fanns länkade från ćevapčići. Somunbrödet var en riktig hit!
Inger
2024-11-13Jättegott! Hade i 1 tsk paprikapulver också som jag sett i många andra recept på ćevapčiči.
Louise
2024-10-23Trevligt recept men det tog betydligt längre tid för mig än 5 minuter att få järparna till 70 grader
Kurt
2024-09-18