Ćevapčići – järpar på köttfärs

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
3
Ćevapčići – järpar på köttfärs

Ćevapčići är saftiga köttfärsjärpar och något av en signaturrätt i Balkan som traditionellt serveras med bland annat bröd, lök, kajmak och ajvar. Järparna kryddas med vitlök och blir extra saftiga av bikarbonat.  

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Ćevapčići – järpar på köttfärs

Ingredienser

4 portioner
500 g nötfärs
2 finrivna vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl vatten
2 msk neutral rapsolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Jag lagade allt på sidan. Det blev jättegott! Önskar bara att alla recepten fanns länkade från ćevapčići. Somunbrödet var en riktig hit!

Inger

2024-11-13

Jättegott! Hade i 1 tsk paprikapulver också som jag sett i många andra recept på ćevapčiči.

Louise

2024-10-23

Trevligt recept men det tog betydligt längre tid för mig än 5 minuter att få järparna till 70 grader

Kurt

2024-09-18

Näringsvärde per portion

Energi1367 KJ / 326 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater1 g
Protein24 g

Testa liknande recept

Färsspett i bröd
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med gräddig löksås
Betyg 4.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med citronmarinerad aubergine
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärsjärpar på mosbädd
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med tzatziki och rostad potatis
Betyg 4.1 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga järpar med rostad broccoli
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga