Järpar med tzatziki och rostad potatis

Betyg 4.1 av 5.
39 personer har röstat
3
Järpar med tzatziki och rostad potatis

Ta med smaklökarna till sydligare breddgrader med dessa fantastiskt saftiga nötfärsjärpar med tzatziki och rostad potatis. Genom att skiva potatisen tunt innan den rostas blir den otroligt krispig och ger en fin kontrast till den krämiga tzatzikin.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016

Järpar med tzatziki och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar

Järpar

1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vatten
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin

Tzatziki

1 gurka
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt

Till servering

1 huvudsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Håller med. Alldeles för lite smak på järparna.

Sofie

2021-04-02

Verkligen gott o enkelt men håller med om att det behövs lite mer kryddor. Tzatziki vill jag helst göra dagen innan så för min del få det här planeras in!

Marie

2021-01-12

Gott o enkelt, men behöver mer kryddor!

Lise-lotte

2018-01-10

Näringsvärde per portion

Energi2784 KJ / 665 kCal
Fett31 g
Salt5 g
Kolhydrater49 g
Protein44 g

Testa liknande recept

Kryddiga järpar med rostad broccoli
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med persiljesås
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig färs med ris och gurkyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ćevapčići – järpar på köttfärs
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Järpar med fetayoghurt
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med gräddig löksås
Betyg 4.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga