Järpar med tzatziki och rostad potatis

35
3
Järpar med tzatziki och rostad potatis

Ta med smaklökarna till sydligare breddgrader med dessa fantastiskt saftiga nötfärsjärpar med tzatziki och rostad potatis. Genom att skiva potatisen tunt innan den rostas blir den otroligt krispig och ger en fin kontrast till den krämiga tzatzikin.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016

Järpar med tzatziki och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g
fast potatis
1 msk
olja
-
salt och peppar

Järpar

1/2 dl
ströbröd
1
ägg
1 dl
vatten
ca 500 g
nötfärs
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 msk
smör eller margarin

Tzatziki

1
gurka
1/2 tsk
salt
1
vitlöksklyfta
2 dl
matyoghurt

Till servering

1
huvudsallad

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Sofie

2021-04-02

Håller med. Alldeles för lite smak på järparna.

Marie

2021-01-12

Verkligen gott o enkelt men håller med om att det behövs lite mer kryddor. Tzatziki vill jag helst göra dagen innan så för min del få det här planeras in!

Lise-lotte

2018-01-10

Gott o enkelt, men behöver mer kryddor!

Näringsvärde per portion

Energi 2784 KJ / 665 kCal
Fett 31 g
Salt 5 g
Kolhydrater 49 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept