Järpar med tzatziki och rostad potatis
Ta med smaklökarna till sydligare breddgrader med dessa fantastiskt saftiga nötfärsjärpar med tzatziki och rostad potatis. Genom att skiva potatisen tunt innan den rostas blir den otroligt krispig och ger en fin kontrast till den krämiga tzatzikin.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vatten
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Tzatziki
1 gurka
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
Till servering
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2784 KJ / 665 kCal
Fett31 g
Salt5 g
Kolhydrater49 g
Protein44 g
Kommentarer
Håller med. Alldeles för lite smak på järparna.
Sofie
2021-04-02Verkligen gott o enkelt men håller med om att det behövs lite mer kryddor. Tzatziki vill jag helst göra dagen innan så för min del få det här planeras in!
Marie
2021-01-12Gott o enkelt, men behöver mer kryddor!
Lise-lotte
2018-01-10