Kajmak – smörig oströra

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Kajmak – smörig oströra

Kajmak är en krämig och syrlig mjölkprodukt, som ett mellanting mellan smör och färskost, som traditionellt tar flera timmar eller dagar att laga. Här har vi gjort en snabbversion av den smöriga oströran som är ett gott tillbehör till ćevapčići. 

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Kajmak – smörig oströra

Ingredienser

2 dl
75 g rumstempererat smör
150 g fetaost
150 g färskost
salt

Gör så här

2 dl räcker till ca 4-6 portioner.
Håller 3 dagar i kylen. Tag ut i god tid innan servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.
Energi1537 KJ / 367 kCal
Fett36 g
Salt1.5 g
Kolhydrater2 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Tomat med fromage frais och gräslök
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast med kronärtskocka och fetaost
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Shopska sallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quesadillas med fetaost och mandelspån
Betyg 3.5 av 5.
105 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fylld köttfärsgrotta
Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Shopskasallad på korv med bröd
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga