Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Cevapcici med paprikarelish

Dessa Cevapcici är en slags kryddigare järpliknande färsbullar smaksatta med sambal oelek och vitlök. Maträtten blir extra smakrik då den serveras med den marinerade tomat- och paprikarelishen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Koka bulgur eller ris enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och riv lök och vitlök, blanda den med färs och kryddor.
  4. Forma till järpar och lägg dem i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen ca 8-10 min eller tills de är genomstekta.
  5. Dela och kärna ur paprikan, skär den i tunna strimlor. Dela och skiva tomaterna tunt och marinera dem och paprikan i olivolja och vinäger. Smaksätt  med salt och peppar.
  6. Servera cevapcici med paprikarelish, yoghurt och bulgur eller ris.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ris, bulgur innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur eller ris
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Relish
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
Tillbehör
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2556 kJ / 611 kCal