Cevapcici med paprikarelish

Betyg 3.6 av 5.
25 personer har röstat
1
Cevapcici med paprikarelish

Dessa Cevapcici är en slags kryddigare järpliknande färsbullar smaksatta med sambal oelek och vitlök. Maträtten blir extra smakrik då den serveras med den marinerade tomat- och paprikarelishen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011

Cevapcici med paprikarelish

Ingredienser

4 portioner
4   port bulgur eller ris
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
500 g  blandfärs
1 tsk  sambal oelek
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  smör eller margarin

Relish

1   gul paprika
2   tomater
2 tsk  olivolja
2 tsk  vitvinsvinäger

Tillbehör

2 dl  matyoghurt

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ris, bulgur innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
25 personer har röstat

Kommentar

Det är gott. Blandfärs är lite färdigt. Det står 10 minut. Jag tycker att det är bättre 15-20 minut.

Mats

2020-10-10

Näringsvärde per portion

Energi2556 KJ / 611 kCal
Fett29.1 g
Kolhydrater55.7 g
Protein30.7 g

Testa liknande recept

Cevapcici med rostad potatis och zucchini
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cevapcici (Çevapçiçi)
Betyg 4.3 av 5.
80 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Järpar med tzatziki
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar i gräddig tomatsås
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Järpar med tomat- och olivsås
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade färsspett med grön fetasallad
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga