Cevapcici med paprikarelish
Dessa Cevapcici är en slags kryddigare järpliknande färsbullar smaksatta med sambal oelek och vitlök. Maträtten blir extra smakrik då den serveras med den marinerade tomat- och paprikarelishen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Relish
1 gul paprika
2 tomater
2 tsk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
Tillbehör
2 dl matyoghurt
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ris, bulgur innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2556 KJ / 611 kCal
Fett29.1 g
Kolhydrater55.7 g
Protein30.7 g
Kommentarer
Det står att man ska ha 1msk smör, ska man ha den i ugnsformen, så att järparna steker i smöret?
Christopher
2024-07-07Hej Christopher! Ja precis, ugnsformen ska smörjas, vi har nu förtydligat i receptet. Tack för att du hjälpte till och förbättra receptet. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-08Det är gott. Blandfärs är lite färdigt. Det står 10 minut. Jag tycker att det är bättre 15-20 minut.
Mats
2020-10-10