Kryddiga järpar med rostad broccoli

14
2
Kryddiga järpar med rostad broccoli

Dessa avlånga, välkryddade och lite avlånga köttbullar går inte av för hackor! Härliga ugnsrostade grönsaker är givna tillbehör, och självklart serveras det sås till! Här är det en fräsch dipp med rivet limeskal, och självklart lite limejuice. Mums säger vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020

Kryddiga järpar med rostad broccoli

Ingredienser

4 portioner

Ugnsrostade grönsaker

900 g
potatis (gärna amandine)
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
rödlök
250 g
broccoli

Järpar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
500 g
nötfärs
1 msk
dijonsenap
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 tsk
oregano
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
spiskummin
1 msk
smör eller olja

Limedipp

1
lime
2 dl
matyoghurt

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja. Välj laktosfri mjölkdryck och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Caroline

2021-03-15

Mycket god kryddning på järparna och såsen passade bra till. Detta kommer vi göra fler gånger.

Sten

2020-05-08

Mustigt och härligt. Bara att laga och njuta.

Näringsvärde per portion

Energi 2660 KJ / 635 kCal
Fett 30 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 54 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept