Kryddiga järpar med rostad broccoli
Dessa avlånga, välkryddade och lite avlånga köttbullar går inte av för hackor! Härliga ugnsrostade grönsaker är givna tillbehör, och självklart serveras det sås till! Här är det en fräsch dipp med rivet limeskal, och självklart lite limejuice. Mums säger vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020
Ingredienser
4 portioner
Ugnsrostade grönsaker
900 g potatis (gärna amandine)
1 msk olja
salt
peppar
1 rödlök
250 g broccoli
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g nötfärs
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 msk smör eller olja
Limedipp
1 lime
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2660 KJ / 635 kCal
Fett30 g
Salt1.7 g
Kolhydrater54 g
Protein34 g
Kommentarer
Jag har använt järpreceptet och gjort biffar och köttbullar av. Julköttbullarna tycker alla om Även mitt kräsnaste barn tycker om dessa!!
Cecilia
2023-08-05Har gjort rostade grönsaker och potatis för sig,det blev så kallad krossad potatis,järparna blev superbra
Maria
2021-06-15Mycket god kryddning på järparna och såsen passade bra till. Detta kommer vi göra fler gånger.
Caroline
2021-03-15