Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Äkta cevapcici-streetfood

Traditionell rätt med färsjärpen ĆevapČiĆi, ajvar och kajmak, ett syrat smör. En vinnande smakkombo i all sin enkelhet. Denna traditionella balkan-streetfood tar max tio minuter att göra hemma.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Lägg den ev i kallt vatten tills resten är klart och sila av.
  2. Stek färsjärparna i torr stek- eller grillpanna. De ska få yta men får absolut inte stekas/grillas för länge och bli sega.
  3. Värm gärna somunbröden 1½ –2 minuter i mikron. 
  4. Dela bröden tvärs över. Skär upp en ficka och fyll med färsjärpar, lök, ajvar och kajmak. Ska ätas genast.

För alla

Kontrollera innehållet i järparna och brödet.
I övrigt fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Göra egna järpar av nötfärs som blandas med ćevapčići-krydda eller prova något av dessa recept på Cevapcici.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 400 g (tinade) cevapcici
  • 2 tinade somunbröd eller pitabröd
  • 1 dl ajvar relish
  • 4 msk kajmak (syrat smör/färskost)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1617 kJ / 386 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept