Järpar med persiljesås

18
0
Järpar med persiljesås

Saftiga nötfärsjärpar toppas med en underbar persiljesås i denna enkla och goda vardagsrätt. Den mustiga såsen får sin krämighet från vispgrädde och ljuvlig smak av både kycklingbuljong och persilja. Servera med med ris och toppa med krispiga haricot verts.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Järpar med persiljesås

Ingredienser

4 portioner

Ris

4
port ris

Järpar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
ca 500 g
nötfärs
1 msk
senap
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 msk
smör eller margarin

Bönor

150 g
haricots verts

Persiljesås

1/2 msk
vitvinsvinäger
2 1/2 dl
vatten
2 dl
vispgrädde
1
kycklingbuljongtärning
2 tsk
majsstärkelse
1/2
kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3171 KJ / 758 kCal
Fett 42 g
Salt 4 g
Kolhydrater 55 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept