Järpar med persiljesås

Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
0
Järpar med persiljesås

Saftiga nötfärsjärpar toppas med en underbar persiljesås i denna enkla och goda vardagsrätt. Den mustiga såsen får sin krämighet från vispgrädde och ljuvlig smak av både kycklingbuljong och persilja. Servera med med ris och toppa med krispiga haricot verts.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Järpar med persiljesås

Ingredienser

4 portioner

Ris

4   port ris

Järpar

1/2 dl  ströbröd
1 dl  mjölk
ca 500 g  nötfärs
1 msk  senap
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  smör eller margarin

Bönor

150 g  haricots verts (bönor)

Persiljesås

1/2 msk  vitvinsvinäger
2 1/2 dl  vatten
2 dl  vispgrädde
1   kycklingbuljongtärning
2 tsk  majsstärkelse
1/2   kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3171 KJ / 758 kCal
Fett42 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Kebab med varm sallad på pärlcouscous
Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med gräddig löksås
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med citronmarinerad aubergine
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsspett i bröd
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med tzatziki och rostad potatis
Betyg 4.1 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga järpar med rostad broccoli
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga