Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Järpar med persiljesås

Saftiga nötfärsjärpar toppas med en underbar persiljesås i denna enkla och goda vardagsrätt. Den mustiga såsen får sin krämighet från vispgrädde och ljuvlig smak av både kycklingbuljong och persilja. Servera med med ris och toppa med krispiga haricot verts.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Järpar: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla någon minut. Tillsätt  färs, senap, salt och peppar och blanda väl. Forma färsen till järpar och stek dem runt om i matfettet i en stekpanna tills de får fin färg. 
  4. Lägg dem i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
  5. Bönor: Koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter. 
  6. Sås: Blanda vinäger, vatten, grädde, smulad buljongtärning och majsstärkelse i en kastrull. Koka såsen några minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. 
  7. Hacka persiljan och blanda ner i den varma såsen. Häll såsen i en mixer och mixa tills den blir grön. Häll tillbaka såsen i kastrullen och låt den bli varm.
  8. Servera järparna med ris, bönor och persiljesås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Ris
  • 4 port ris
Järpar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Bönor
  • 150 g haricots verts
Persiljesås
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3171 kJ / 758 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer