Järpar med persiljesås

Saftiga nötfärsjärpar toppas med en underbar persiljesås i denna enkla och goda vardagsrätt. Den mustiga såsen får sin krämighet från vispgrädde och ljuvlig smak av både kycklingbuljong och persilja. Servera med med ris och toppa med krispiga haricot verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g nötfärs
1 msk senap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Bönor
150 g haricots verts (bönor)
Persiljesås
1/2 msk vitvinsvinäger
2 1/2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 kycklingbuljongtärning
2 tsk majsstärkelse
1/2 kruka persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3171 KJ / 758 kCal
Fett42 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein40 g
Kommentarer