Järpar med persiljesås

Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
0
Järpar med persiljesås

Saftiga nötfärsjärpar toppas med en underbar persiljesås i denna enkla och goda vardagsrätt. Den mustiga såsen får sin krämighet från vispgrädde och ljuvlig smak av både kycklingbuljong och persilja. Servera med med ris och toppa med krispiga haricot verts.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Järpar med persiljesås

Ingredienser

4 portioner

Ris

4 port ris

Järpar

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g nötfärs
1 msk senap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin

Bönor

150 g haricots verts (bönor)

Persiljesås

1/2 msk vitvinsvinäger
2 1/2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 kycklingbuljongtärning
2 tsk majsstärkelse
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3171 KJ / 758 kCal
Fett42 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Ćevapčići – järpar på köttfärs
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kebab med varm sallad på pärlcouscous
Betyg 4.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med citronmarinerad aubergine
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med gräddig löksås
Betyg 4.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsspett i bröd
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärsjärpar på mosbädd
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga