Ćevapčići – järpar på köttfärs

Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Ćevapčići – järpar på köttfärs

Ćevapčići är saftiga köttfärsjärpar och något av en signaturrätt i Balkan som traditionellt serveras med bland annat bröd, lök, kajmak och ajvar. Järparna kryddas med vitlök och blir extra saftiga av bikarbonat.  

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Köttfärsjärpar på ett fat med en bit bröd och ajvar i en skål vid sidan av.

Ingredienser

4 portioner
500 g nötfärs
2 finrivna vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl vatten
2 msk neutral rapsolja

Gör så här

01:00:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Jag lagade allt på sidan. Det blev jättegott! Önskar bara att alla recepten fanns länkade från ćevapčići. Somunbrödet var en riktig hit!

    Inger

  • Jättegott! Hade i 1 tsk paprikapulver också som jag sett i många andra recept på ćevapčiči.

    Louise

  • Trevligt recept men det tog betydligt längre tid för mig än 5 minuter att få järparna till 70 grader

    Kurt

Näringsvärde per portion

Energi1367 KJ / 326 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater1 g
Protein24 g

Testa liknande recept

  • Färsspett i bröd
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Järpar med gräddig löksås
    Betyg 4.4 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Järpar med citronmarinerad aubergine
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddiga järpar med rostad broccoli
    Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttfärsjärpar på mosbädd
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad