Järpar med gräddig löksås

36
5
Järpar med gräddig löksås

Saftiga järpar serveras här med en gräddig löksås. Järparna steker du först tills de får en fin färg innan de tillagas klart i ugnen. Den gräddiga såsen gifter sig fint med järparna och får sin smak från rödlök, soja och grädde. Servera med kokt potatis och en fräsch sallad på hjärtsallad och gurka. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2018

Järpar med gräddig löksås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Järpar

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk senap (gärna dijonsenap)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin

Gräddsås

1 rödlök
1 tsk smör eller olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 köttbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja

Till servering

1 hjärtsallad
1 gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och matlagningsgrädde. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med äppelmos eller gelé.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Karin mari-ann

2022-04-02

Lite variation, jag tog älgfärs och hade rödlökschutney till, väldigt gott.

Cecilia

2022-01-08

Detta var såå gott! När vi lagade de tillsatte vi dock 2 msk BBQ sås till järparna och gjorde klyftpotatis mums!!

Fredrik

2020-12-16

Väldigt gott

Näringsvärde per portion

Energi 2598 KJ / 620 kCal
Fett 29 g
Salt 3 g
Kolhydrater 53 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden