Järpar med gräddig löksås

Saftiga järpar serveras här med en gräddig löksås. Järparna steker du först tills de får en fin färg innan de tillagas klart i ugnen. Den gräddiga såsen gifter sig fint med järparna och får sin smak från rödlök, soja och grädde. Servera med kokt potatis och en fräsch sallad på hjärtsallad och gurka. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2018

Ingredienser
Järpar
Gräddsås
Till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och matlagningsgrädde. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde på älgfärs och hackad persilja, blev väldigt goda och höll ihop bra!
Sten-urban
2023-11-10Jag rullat först till järpar gör sen en skåra med fingret och trycker in en bit fetaost och rullar ihop. Då håller dom bra ihop
Britt-marie
2023-08-24Tyvärr ramlar järparna isär väldigt lätt och det blir mest köttfärs. Rekommenderar ej.
Simon
2023-05-29Hej Simon! Vad tråkigt att det inte blev bra. Det är viktigt att låta ströbrödet svälla en stund och även att man blandar färsen ordentligt så att smeten går ihop. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-30