Järpar med gräddig löksås
Saftiga järpar serveras här med en gräddig löksås. Järparna steker du först tills de får en fin färg innan de tillagas klart i ugnen. Den gräddiga såsen gifter sig fint med järparna och får sin smak från rödlök, soja och grädde. Servera med kokt potatis och en fräsch sallad på hjärtsallad och gurka. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk senap (gärna dijonsenap)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
Gräddsås
1 rödlök
1 tsk smör eller olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 köttbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
Till servering
1 hjärtsallad
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2598 KJ / 620 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein34 g
Kommentarer
Gjorde på älgfärs och hackad persilja, blev väldigt goda och höll ihop bra!
Sten-urban
2023-11-10Jag rullat först till järpar gör sen en skåra med fingret och trycker in en bit fetaost och rullar ihop. Då håller dom bra ihop
Britt-marie
2023-08-24Tyvärr ramlar järparna isär väldigt lätt och det blir mest köttfärs. Rekommenderar ej.
Simon
2023-05-29Hej Simon! Vad tråkigt att det inte blev bra. Det är viktigt att låta ströbrödet svälla en stund och även att man blandar färsen ordentligt så att smeten går ihop. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-30