Järpar med gräddig löksås

28
3
Järpar med gräddig löksås

Saftiga järpar serveras här med en gräddig löksås. Järparna steker du först tills de får en fin färg innan de tillagas klart i ugnen. Den gräddiga såsen gifter sig fint med järparna och får sin smak från rödlök, soja och grädde. Servera med kokt potatis och en fräsch sallad på hjärtsallad och gurka. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2018

Järpar med gräddig löksås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Järpar

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1 msk
senap (gärna dijonsenap)
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
ca 500 g
nötfärs
1 msk
smör eller margarin

Gräddsås

1
rödlök
1 tsk
smör eller olja
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2
köttbuljongtärning
1 tsk
kinesisk soja

Till servering

1
hjärtsallad
1
gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och matlagningsgrädde. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med äppelmos eller gelé.

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Fredrik

2020-12-16

Väldigt gott

Maria

2020-12-02

Mycket gott!

Camilla

2020-08-31

Den här rätten blev en stor succé hemma hos oss, lätt att laga och smarrigt att äta.

Näringsvärde per portion

Energi 2598 KJ / 620 kCal
Fett 29 g
Salt 3 g
Kolhydrater 53 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept