Glasnudelsallad med sweet chilimarinerad lax och jordnötter
Glasnudelsallad är perfekt när du är sugen på en fräsch och enkel middag. Låt lax marineras i sweet chilisås, ingefära och lime, och servera med glasnudlar, broccoli, jordnötter och gärna stekt ägg.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
4 portioner
300 g laxfilé
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl sweet chilisås
2 msk finriven färsk ingefära
1 tsk finrivet limeskal
2 tsk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
4 ägg
1 1/2 dl majonnäs
1 msk srirachasås eller annan chilisås
500 g broccoli
200 g glasnudlar
2 dl hackade salta jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4257 KJ / 1018 kCal
Fett61 g
Salt5 g
Kolhydrater78 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man ha risnudlar i stället för glasnudlar?
Ann
2024-07-07Hej Ann! Javisst, det går bra, dt blir bara en annan smak och konsistens. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-08Det här var riktigt gott tyckte hela familjen! Vi minskade mängden ingefära något dock.
Ingrid
2023-03-07Vi körde laxen i ugnen och hällde på marknaden när det var ca 5 min kvar. Blev otroligt gott! Skippade äggen.
Hanna
2021-06-03