Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Glasnudelsallad med sweet chilimarinerad lax och jordnötter

Glasnudelsallad är perfekt när du är sugen på en fräsch och enkel middag. Låt lax marineras i sweet chilisås, ingefära och lime, och servera med glasnudlar, broccoli, jordnötter och stekt ägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till nudlar och broccoli.
  2. Dela den ugnsbakade laxen i bitar.
  3. Blanda sweet chilisås med ingefära, limeskal- och juice och salt. Häll blandningen över laxen och låt marinera en stund.
  4. Stek äggen på båda sidor och skär i bitar. Smaksätt Aiolin med sriracha.
  5. Skär broccolin i små buketter eller skivor. Koka upp vatten, lägg i nudlar och broccoli. Lägg på ett lock och ta från värmen. Låt stå 3 minuter och häll av.
  6. Lägg upp nudlar och broccoli på ett fat eller tallrikar. Fördela lax, sås och äggen över. Toppa med jordnötter och servera med srirachaaioli.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen och välj äggfri aioli.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/4 sats enkel lax i ugn (se länk i steg 2)
  • 1/3 sats aioli (se länk i steg 4)
  • 2 dl sweet chilisås
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • 1/2 tsk salt
  • 4 ägg
  • 1 msk srirachasås eller annan chilisås
  • 500 g broccoli
  • 200 g glasnudlar
  • 2 dl hackade salta jordnötter
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA återkallar ICA Stora kräftor, kinesiska färdigkokta frysta Läs mer