Glasnudelsallad med sweet chilimarinerad lax och jordnötter

29
3
Glasnudelsallad med sweet chilimarinerad lax och jordnötter

Glasnudelsallad är perfekt när du är sugen på en fräsch och enkel middag. Låt lax marineras i sweet chilisås, ingefära och lime, och servera med glasnudlar, broccoli, jordnötter och stekt ägg.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Glasnudelsallad med sweet chilimarinerad lax och jordnötter

Ingredienser

4 portioner

Redan färdigt

1/4 sats enkel lax i ugn (se länk i steg 2)
1/3 sats aioli (se länk i steg 4)
2 dl sweet chilisås
2 msk finriven färsk ingefära
1 tsk finrivet limeskal
2 tsk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
4 ägg
1 msk srirachasås eller annan chilisås
500 g broccoli
200 g glasnudlar
2 dl hackade salta jordnötter

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen och välj äggfri aioli.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Hanna

2021-06-03

Vi körde laxen i ugnen och hällde på marknaden när det var ca 5 min kvar. Blev otroligt gott! Skippade äggen.

Amanda

2020-09-28

Denna sallad är såå god och passar utmärkt dagen efter i matlådan 👍

Sara

2020-01-21

Appanvändare ser inte länkarna som det hänvisas till i receptet

Redaktionen ICAse

2020-01-22

Hej Sara! Det stämmer, i dagsläget visas tyvärr inte länkarna i appen men vi hoppas kunna få med länkarna i appen framöver. Hälsningar Elina