Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade lax- och mangospett

Grillade lax- och mangospett, snabblagat och lättsamt med en god mangoketchup eller mangosalsa till. Den tärnade laxfilén varvas med saftig mango på grillspett och serveras med limeklyftor och salsan.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i 3 cm stora tärningar. Skala och skär mangon i bitar. Varva lax- och mangobitar på dubbla, blötlagda spett.
  2. Pensla med olivolja, salta och peppra. Grilla i ca 3 minuter på varje sida.
  3. Till servering: Servera med mangoketchup och limeklyftor. Laxen är godast om den är knappt genomstekt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg laxfilé
  • 2 mogna mango
  • olivolja till pensling
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Till servering
  • mangoketchup eller mangosalsa
  • 2 lime i klyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?