Rabarber- och jordgubbsrutor
Saftig långpannekaka med rabarber och jordgubbar som bara blir godare dagen efter... Muscovadosocker ger en fyllig smak som påminner lite om knäck.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
12 bitar
300 g rabarber
1 l jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
200 g smör
4 dl socker
2 dl ljust muscovadosocker
4 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
ev vaniljglass eller vispad grädde till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
För mig räcker aldrig 35 min utan krävs mycket längre. Jag älskar den här kakan annars den förtjänar verkligen ett högre betyg.
Emma
2023-06-30Underbar efterrätt! Blir lite väl kladdig i mitten men med ett dygn på nacken funkar det fint. Klassiker hemma numera.
Carola
2020-06-27Gättegod, men jag minskade på sockret till totalt 3,5 dl. 1,5 dl muscovadosocker och 2 dl vitt socker
Irene
2020-06-18