Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rabarber- och jordgubbsrutor

Saftig långpannekaka med rabarber och jordgubbar som bara blir godare dagen efter... Muscovadosocker ger en fyllig smak som påminner lite om knäck.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Ansa och skär rabarbern i långa remsor. Ansa och dela jordgubbarna.
  3. Lägg 2 ark bakplåtspapper omlott i en långpanna, ca 30 x 40 cm (för 12 bitar).
  4. Smält smöret. Blanda ihop socker, muscovadosocker och ägg i en bunke. Rör ner mjöl och vaniljsocker. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Häll i långpannan.
  5. Fördela rabarber och jordgubbar över smeten.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna.
  7. Skär kakan i ca 10 cm stora bitar. Servera gärna med vaniljglass eller vispad grädde.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och mjölkfri glass, t ex Tofuline, Oatly eller byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 300 g rabarber
  • 1 l jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 4 ägg
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ev vaniljglass eller vispad grädde till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?