Rabarber- och jordgubbsrutor

Saftig långpannekaka med rabarber och jordgubbar som bara blir godare dagen efter... Muscovadosocker ger en fyllig smak som påminner lite om knäck.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Ingredienser
12 bitar
300 g rabarber
1 l jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
200 g smör
4 dl socker
2 dl ljust muscovadosocker
4 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
ev vaniljglass eller vispad grädde till servering
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
För mig räcker aldrig 35 min utan krävs mycket längre. Jag älskar den här kakan annars den förtjänar verkligen ett högre betyg.
Emma
2023-06-30Underbar efterrätt! Blir lite väl kladdig i mitten men med ett dygn på nacken funkar det fint. Klassiker hemma numera.
Carola
2020-06-27Gättegod, men jag minskade på sockret till totalt 3,5 dl. 1,5 dl muscovadosocker och 2 dl vitt socker
Irene
2020-06-18