Rabarber- och jordgubbsrutor

Betyg 3.3 av 5.
66 personer har röstat
8
Rabarber- och jordgubbsrutor

Saftig långpannekaka med rabarber och jordgubbar som bara blir godare dagen efter... Muscovadosocker ger en fyllig smak som påminner lite om knäck.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Rabarber- och jordgubbsrutor

Ingredienser

12 bitar
300 g  rabarber
1 l  jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
200 g  smör
4 dl  socker
2 dl  ljust muscovadosocker
4   ägg
5 1/2 dl  vetemjöl
2 tsk  vaniljsocker
ev vaniljglass eller vispad grädde till servering

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och mjölkfri glass, t ex Tofuline, Oatly eller byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
66 personer har röstat

Kommentarer

Underbar efterrätt! Blir lite väl kladdig i mitten men med ett dygn på nacken funkar det fint. Klassiker hemma numera.

Carola

2020-06-27

Gättegod, men jag minskade på sockret till totalt 3,5 dl. 1,5 dl muscovadosocker och 2 dl vitt socker

Irene

2020-06-18

Hej Mariusz! Vi har nu bakat om denna kaka och alla ingredienser stämmer. Då den inte innehåller bakpulver så blir det inte en "fluffig" kaka utan mer som en kladdkaka. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2015-09-23

Testa liknande recept

Knäckig rabarberpaj
Betyg 4.1 av 5.
2383 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flamberade rabarber
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberpaj
Betyg 2.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smältrabarber med honung och kokos
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kall rabarber- och jordgubbssoppa
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm rabarberkompott med vanilj och hallon
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga